Košarkašice izgubile na startu 1Foto: Fonet

U prvom kolu B grupe olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Španije sa 65:59 (19:18, 12:13, 15:13, 19:15).

 U duelu dva izjednačena tima reprezentacija Srbije je dobro ušla u meč i posle četiri i po minuta imala je lepu prednost od 13:4, ali su se košarkašice Španije veoma brzo konsolidovale i u narednih nekoliko minuta uhvatile su priključak.

Usledila je prava rovovska borba u kojoj ni jedan tim nije uspevao da stekne značajniju prednost i tako je bilo do 39. minuta, kada su izabrance Marine Maljović sa nekoliko brzopletih poteza u napadu omogućile protivnicama da u poslednjem minutu povedu sa 62:55 i prelome meč.

Najveći problem naš tim je imao u skoku i uprkos insistiranju Marine Maljković već na polovini prve četvrtine da taj segment igre mora značajno da se popravi, u tome do kraja nismo uspeli.

Na kraju je statistika bila porazna po srpsku selekciju, jer je Španija imala čak 18 ofanzivnih skokova, 13 više od nas, što je nedopustivo i jednostavno je moralo da nas odvede poraz. Ukupno je Španija imala 12 uhvaćenih lopti više.

Zbog lošeg skoka nismo ostvarili prednost koju je objektivno trebalo da imamo zahvaljujući dosta boljem šutu za dva poena, uz isti procenat šuta za trojku. U narednim mečevima to će morati da se ispravi, jer je jako teško igrati ako protivnik dobije dvadesetak prilika da poentira iz drugog, ili čak trećeg pokušaja.

U drugom kolu reprezentacija Srbije će 8. avgusta igrati protiv Kanade, koja je na startu deklasirala Kinu sa 90:68.

Srbija: Radočaj 2, Petrović 12, Čađo 3, Krnjić, Jovanović 5, Milovanović 17, Butulija 2, Crvendakić, Stanković, M. Dabović, A. Dabović 4, Pejdž 14.

Španija: Romero, Nikols 6, Domingez 6, Torens 7, Palau 7, Ksargaj 15, Rodrigez, Paskua, Kruz 13, Kevedo, Gil, Ndur 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari