Košarkašice Zvezde odbranile nacionalni kup 1Foto: www.kss.rs

Košarkašice Crvene zvezde drugu godinu uzastopno osvojile su Kup „Milana Cige Vasojevića“.

U finalu završnog turnira u Novom Sadu Zvezda je pobedila ekipu Radivoj Korać sa 84:66 (23:8, 19:19, 20:23, 22:16).  Aleksandra Katanić sa 18 poena i 10 skokova predvodila je crveno-bele devojke , Snežana Bogićević i Milina Mišeljić ubacile po 11, dok je Mina Đorđević imala 10 poena i 12 uhvaćenih lopti. U poraženom sastavu Marija Stojiljković je upisala 12, a Nikolić i Lidija Vučković po 10 poena.

Crvena zvezda je odlično otvorila utakmicu i od samog početka imala konstantnu prednost. Pred kraj prvog perioda crveno-bele su prvi put došle do dvocifrene prednosti, a na kraju prve četvrtine bilo je 23:8, a Snežana Bogićević prešla cifru od 500 poena u sezoni.

Trojkom Stojiljković Radivoj Koraća je otvorio drugu četvrtinu i serijom 8:2 smanjio prednost Zvezde, ali su ubrzo izabranice Dragana Vukovića konsolidovale redove i održale sigurnu prednost do kraja poluvremena, 42:27.

Tokom celog trećeg perioda igre Zvezda je održavala dvocifreno vođstvo, a maksimalna prednost je iznosila plus 17 (60:43) trojkom Mišeljić minut pred kraj, i tako postala treća igračica sa dvocifrenim učinkom u crveno-belom.

Nisu ostavile prostor za iznenađenje Zvezdine devojke u poslednjih 10 minuta, rutinski su privele meč kraju i odbranile trofej u Kupu Milana Cige Vasojevića koji je 41. trofej u istoriji kluba.

Crveno-belima je ovo drugi trofej Kupa „Milana Cige Vasojevića“, odnosno 12. u nacionalnom Kupu. Osvajačice kupa u polufinalu su bile bolje od Partizana, dok je Radivoj Korać savladao Vršac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari