Veoma interesantan meč igra se večeras u vršačkom Milenijumu (18.00) gde se sastaju domaći Hemofarm i španska Đirona. Obe ekipe se već sada, četiri kola pred kraj faze takmičenja po grupama nalaze na korak od plasmana u šesnaestinu finala. Španci su na čelu C grupe sa skorom 5-1, dok su „farmaceuti“ nakon pobede na gostovanju protiv belgijskog Šarlroa prošlog utorka „prigrabili“ drugo mesto na tabeli.

Veoma interesantan meč igra se večeras u vršačkom Milenijumu (18.00) gde se sastaju domaći Hemofarm i španska Đirona. Obe ekipe se već sada, četiri kola pred kraj faze takmičenja po grupama nalaze na korak od plasmana u šesnaestinu finala. Španci su na čelu C grupe sa skorom 5-1, dok su „farmaceuti“ nakon pobede na gostovanju protiv belgijskog Šarlroa prošlog utorka „prigrabili“ drugo mesto na tabeli. Obe ekipe igraju u odličnoj formi kada su u pitanju nastupi u ULEB kupu, pa večerašnji duel s punim pravom nosi epitet derbija celog 7. kola.

Gledaoci u Srbiji uskraćeni za TV prenose

Bez obzira na to što naši klubovi igraju izuzetno interesantne (i važne) mečeve u 7. kolu ULEB kupa, gledaoci u Srbiji će danas biti uskraćeni za prenose utakmica koje igraju Crvena zvezda, FMP i Hemofarm. EUROSPORT 2 se odlučio da danas prenosi mečeve iz Moskve (Dinamo – Ostende) i Treviza (Beneton-Ortez), ali je interesantno da naša nacionalna televizija RTS nije našla za shodno da obezbedi neki od prenosa utakmica naših predstavnika, a čak i da jesu, oni bi zavisili od raspoloženja poslanika u Narodnoj skupštini, čije sednice RTS mora da prenosi zbog obavezujućeg ugovora sa Republičkom radiodifuznom agencijom. Primera radi, tako je bilo prošlog utorka kada je najavljeni meč iz Pionira Crvena zvezda-Nimburk „zamenjen“ „veoma interesantnim govorima“ sa skupštinske govornice.

Trener Hemofarma Miroslav Nikolić je svestan kvaliteta koji poseduje protivnik, što su njegovi igrači najbolje osetili u prvom međusobnom meču protiv Đirone (87:61).
– Veoma lako su nas savladali u Španiji. Tada smo na svojoj koži osetili koliko su jaki. U rotaciji imaju mnogo kvalitetnih igrača i sigurno je da imaju potencijal da dođu do „fajnal-fora“ pa čak i da osvoje takmičenje. Međutim, mislim da će ishod utakmice umnogome zavisiti od naše igre. U meč moramo da uđemo maksimalno koncentrisani, posebno u odbrani pošto su svi njihovi igrači podjednako opasni kada napadaju – rekao je Nikolić u izjavi za Danas.
Ekipa Đirone je u pravom smislu reči „legija stranaca“. Mladi Španac Fernando San Emetrio je prvi strelac ekipe u ULEB kupu (14p), koji odličnu podršku ima u „zemljaku“ Marku Gasolu, Amerikancima Stivensonu i Vromanu i naturalizovanom Slovencu Arijelu MEKDONALDU. U dresu aktuelnog šampiona FIBA kupa igraju i srpski internacionalci Branko Cvetković i Ivan Radenović i uslovno rečeno „naš“ Predrag Drobnjak.
Prednost Vrščana u večerašnjoj utakmici može da bude umor igrača Đirone koji su u nedelju uveče igrali meč u španskom prvenstvu u kome su na svom terenu poraženi od Unikahe.
Sa druge strane, Vrščani u ovaj meč ulaze puni samopouzdanja nakon subotnjeg trijumfa protiv Crvene zvezde u regionalnoj Jadranskoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari