Košarkaški klub Partizan se plasirao u finale turnira na Siciliji 1Foto: Pedja Milosavljevic /STARSPORT

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale turnira na Siciliji pošto su posle produžetka pobedili italijanskog prvoligaša Dertonu.

Problem za Beograđane bi mogla da bude povreda Tajrika Džonsa, koji se u 39. minutu uhvatio za zadnju ložu i odmah tražio izmenu, piše Sport Klub.

Potpuno renovirana ekipa iz Humske je, očekivano, imala i dobre i loše segmente u igri (pre svega u skoku i odbrani šuta za tri poena), ali je na kraju slavila: Partizan – Dertona 96:94 (16:11, 28:30, 24:17, 17:27, 11:9).

Partizan će se u nedelju u 21 čas u borbi za trofej sastati sa boljim iz duela u kome se sastaju domaći Trapani Šark i japanski Rjukju Golden Kingsi.

Željko Obradović je prvi zvanični pripremni meč počeo u postavi: Ife Lundberg, Mario Nakić, Streling Braun, Isak Bonga i Brendon Dejvis, a ulaskom Karlika Džonsa, koji je u finišu prve četvrtine upisao pet poena, posle 10 minuta na semaforu je pisalo 16:11.

Trojkom Alekseja Pokuševskog za 28:20 u 15. minutu ekipa iz Humske se prvi put „odlepila“, a problem stručnom štabu predstavljale su lične greške centara – Dejvis je imao četiri, a Balša Koprivica tri. Ipak, srpski tim je na poluvreme otišao sa tri poena viška (44:41) uz po 11 poena Karlika i Tajrika Džonsa.

Dertona je u prvih 20 minuta postigla šest trojki uz 14 poena Ismaila Kamagatea, koji je imao i nekoliko skokova u napadu.

Crno-beli su u nastavku utakmice održavali prednost koja je u 28. minutu iznosila maksimalnih 63:49. U tim trenucima odličan je bio Sterling Braun.

Italijani su u 37. minutu, posle treće trojke Tomaza Baldasa u tom periodu, došli na samo pola koša minusa (78:77), a na nešto više od minut novim košem van linije 6.75 metara i izjednačili na 82:82. Imala je Dertona i napad da povede, ali nakon što ga nije iskoristila Frenk Nilikina je na pola minuta pre kraja pogodio trojku – 85:82. Ipak, Kajl Vims je pogotkom na tri desetinke pre kraja meča sa više od osam metara (85:85) doneo produžetak svom timu. Bila je to 14. trojka italijanskog tima.

Toni Kuhse je na nešto više od dva minuta pre kraja produžetka trojkom doneo prednost svom timu 92:91, prvu još od uvodne četvrtine, ali je uzvratio Braun uz koš i dodatno slobodno bacanje.

Partizan je na Siciliju otputovao bez povređenog Ajzee Majka i Duana Vašingtona, kome se žena pre nekoliko dana porodila u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari