Košarkaški klub Sloboda iz Užica uputio žalbu KLS zbog spornog suđenja na utakmici sa Dinamikom 1Foto: KK Sloboda Užice

Izražavajući nezadovoljstvo suđenjem na utakmici sa beogradskim KK Dinamik Balkan Bet, ali i tokom prethodnih nekoliko mečeva, uprava užičkog KK Sloboda je uputila žalbu nadležnima u Košarkaškoj ligi Srbije i zahteva od njih da reaguju.

Ističu da je na utakmici sa Dinamikom, na kojoj je tom timu ubeležena sporna pobeda (72:71), sudijska trojka neposredno uticala na konačni ishod, poništivši koš užičkog igrača Alekse Ilića, za koji užički klub smatra da je postignut pre isteka vremena.

„Time su sudije direktno onemogućile pobedu Slobode i pored toga što su imale priliku da pogledaju sporni snimak“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je „sudijska trojka Jevtović, Matić i Šipka sebi dala za pravo da, na najdirektniji način, kreira tok i konačan rezultat utakmice, odlukama koje su u suprotnosti sa pravilima igre“.

Odluku na kraju utakmice, dodaje se, „kada је Ilić postigao koš pre isteka vremena, odlukom sudija Matića i Jevtovića, preinačena je u odluku koju košarkaška pravila ne prepoznaju“.

Za kazne koje su izrečene trojici sudija (suspenzija u tri naredna kola) u upravi užičkog tima navode da su „najblaže rečeno žalosne i smešne, u odnosu na štetu koju su učilili užičkom klubu i košarkaskom sportu“.

Uprava užičkog kluba je navela da je zahtevala da se nadležni u КLS oglase i donesu odluke koje su u skladu sa svim događajima na toj utakmici i da se ona registruje u korist Slobode.

„Imamo utisak da će rigidnost i nepoštovanje svega navedenog, u sklopu nekih nemuštih objašnjenja i traženja načina da se rezultat utakmice ne poništi, perspektivno izazvati tektonske poremecaje u sistemu i načinu funkcionisanja i rukovođenja КLS“, poručuje, između ostalog, uprava KK Sloboda.

Borba za regularnost  

„Kakva god da bude odluka nadležnih u КLS, naš klub neće odustati od permanentne borbe za regulanist i očuvanje integriteta Košarkaške lige, а time zaštite i očuvanja interesa našeg kluba“, saopštila je uprava KK Sloboda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari