Kosovski bokseri ponovo vraćeni 1Prelaz Merdare Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Kosovskoj bokserskoj reprezentaciji Kosova danas ponovo nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Srbije, javio je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Delegacija sa Kosova, koju čine tri boksera, selektor i sekretar Bokserskog saveza Kosova, od subote pokušavaju da odu u Beograd kako bi učestvovali na svetskom prvenstvu koje se održava u glavnom gradu Srbije od 24. oktobra do 6. novembra.

Selektor Bokserskog saveza Kosova Besim Brahimi je za RSE rekao da su srpske vlasti u nedelju na graničnom prelazu Merdare i privele delegaciju Kosova po „nalogu Vlade Srbije“.

Rečeno im je da Srbija ne priznaje Kosovo kao državu, a samim tim ni državna obeležja Kosova.

„Svetska bokserska federacija je zatražila od Bokserskog saveza Srbije da dozvoli učešće (Kosova). Govore da će nam dozvoliti, a s druge strane nas vraćaju sa granice. Smatramo da Svetski olimpijski komitet više neće dozvoliti da se ovakva prvenstva organizuju u Srbiji, zbog maltretiranja koje nanose sportistima“, rekao je Brahimi.

Kosovska delegacija je u subotu dva puta pokušala da uđe u Srbiju, ali su vraćani sa graničnih prelaza, najpre zbog dresova sa državnim obeležjima, a potom zbog kosovskih dokumenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari