Kragujevac: Lalatović preuzeo „Crvene đavole” 1Foto: Z.S.M.

Prevagnule su emocije. Tako je danas na svom predstavljanju kao novog šefa struke „Radničkog 1923” Nenad Lalatović, objasnio svoj dolazak u superligaša iz Kragujevca iako je posle „Al Batina” imao nove ponude iz Saudijske Arabije.

– Došao sam u klub za koji sam i igrao. Da nisam igrao u „Radničkom” i kao osamnaestogodišnjak živeo u ovom gradu, možda ne bih ni prihvatio mesto trenera, iskren je bio Lalatović, pojašnjavajući svoje motive zbog čega pristao prihvati poziv „Radničkog” za koji je nastupao pre tačno četvt veka, kao pozajmica iz „Crvene zvezde”.

Kako je izjavio na predstavljanju novinarima „ovaj klub mu je mnogo pomogao da postane igrač” i danas pamti utakmicu protiv „Sartda” kada je bio asistent Katiću za pogodak kojim je „Radnički” pobedio u ondašnjem „derbiju” sa Smederevcima.

– U ono vreme na „Čika Dači” smo igrali pred 20.000 – 25.000 ljudi. Nadam se da ćemo i sada imati veliku podršku i vetar u leđa od publike i navijača – istakao je on, posebno naglasivši da je još jedan od razloga njegovog dolaska u Kragujevac i to što „Radnički” ima vatrene i fanatične navijače „Crvene đavole”.

Kragujevac: Lalatović preuzeo „Crvene đavole” 2
Nenad Lalatović, novi trener „Radničkog 1923” Foto: Z.S.M.

Uvek otvoren Lalatović naglašava da nije bilo lako prihvatiti trenersko mestu u kargujevačkom klubu, koji je trenutno na poslednjem mestu na tabeli sa samo 16 bodova.

– Ni klub, ni grad po meni nisu zaslužili da „Radnički” bude na ovaj poziciji gde jeste. Neće biti nimalo lako izboriti opstanak i na tom cilju pred nama je dugačak i težak put, ali sam siguran da ćemo uz pmoć uprave, igrača, navijača i samog grada Kragujevca, uspeti da ostvarimo svoju misiju, naglasio je on.

Kragujevac: Lalatović preuzeo „Crvene đavole” 3
Lalatović sa dresom kluba za koji je igrao pre 25 godina Foto: Z.S.M.

Prema njegovim rečima, „Radnički” je dosta bodova izgubio na domaćem terenu jer „nije imao sreće”.

– Ta „sreća” mora sada da bude na našoj strani. Ja ću dati sve od sebe ali naši fudbaleri moraju da shvate da ne igram ja nego oni i da ne smemo da „ukaljamo” klub i izgubimo superligaški status – istakao je Lalatović.

Mnogi su mu rekli, kako kaže, „da je lud što prihvata klub koji je psolednji na tabeli” ili makar „da ćemu ovo biti najteži posao u karijeri”, ali Nenad Lalatović se nikada nije plašio izazova i „saveti” prijatelja ga nisu pokolebali.

Ne gubeći vreme, odmah posle razgovora sa novinarima Laltović se bacio na pripreme za utakmicu sa novosadskim „Proleterom” koja se igra već u subotu, 12. februara. Po njemu i raspored im ne ide na ruku jer potom slede gostovanje „Partizanu”, pa „Voždovac” na domaćem terenu.

Ipak, on smatra da iz prva tri kola prolećnog prvenstva „Radnički” može da osvoji bodove koji su mu neophodni za opstanak. Da li je u pitanju optimizam sa pokrićem, videće se već koliko narednog vikenda.

Petar Veselinović, novi direktor „Radničkog 1923”

Bio i ostao vojnik kluba

Sinoć je za direktora FK „Radnički 1923” od strane Skuštine kluba postavljen Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu. Inače, on je 2015. godine već bio na tom mestu, ali se tada na njemu zadržao samo tri meseca.

Za taj period Veselinović kaže da „Radnički” nije uspeo da zadrži prvoligaški status, ali „da su uspeli da očuvaju i transformišu klub” u sezoni kada su se mnogi ugasili poput „Hajduka” iz Kule i smederevskog „Sartida”.

Kragujevac: Lalatović preuzeo „Crvene đavole” 4
Petar Veselinović, stari-novi direktor kluba iz Kragujevca Foto: Z.S.M.

– Ovo ni ne doživljavam kao novi dolazak, budući da sam uvek bio na raspolaganju „Radničkom”, kao vojnik kluba, istakao je on.

Po Veselinoviću, novi šef stručnog štaba Lalatović je već dogovorio najveći deo uslova i sve ono što je treabao da odradi kada je u pitanju prvi tim superligaša sa Lepenice, koji se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli.

– Svesni smo da je u kalkulaciji još 48 bodova redovnom delu prvesntva i plej autu ali ključno je da trener lalatović stiže sa novim kvalitetom i znanjem koje ume da prenese u svlačionicu i na trenen – zaključio je direktor kluba poelevši da se za 100 dana svi ponovo okupe na Stadionu „Čika Dača” i proslaviti ostavrenu misju – ostanak u najvišem rangu.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari