Kragujevac: Radnički 1923 sutra gostuje u Ivanjici 1Foto: FK Radnički 1923

Fudbalski klub Radnički 1923 će u subotu, u 20 časova, odigrati meč sedmog kola Mocart Bet Superlige Srbije sa ekipom Javor Matis u Ivanjici.

Posle dobrog izdanja i osvojenog boda u prošlom kolu protiv favorizovane ekipe Čukaričkog, Radnički očekuje duel sa najprijatnijih iznenađenjem dosadašnjeg dela prvenstva.

– Sigurno da je osvojen bod protiv Čukaričkog značajno podigao optimizam u ekipi. Ako smo u stanju da budemo konkurentni jednom tako kvalitetnom protivniku, onda ne vidim razlog da i u utakmicama sa ekipama sličnog kvaliteta ne budemo na istom takvom nivou, ističe Dejan Joksimović, šef struke kragujevačkog superligaša.

Gostovanje u Ivanjici Kragujevčani vide kao priliku za prvu pobedu na strani ove sezone, iako su svesni da će naspram sebe imati ekipu koja je u proteklih šest kola osvojila čak jedanaest bodova.

– Javor je jedna disciplinovana i energična ekipa, koja zna da igra na rezultat. Dobro su startovali i sigurno će gledati da protiv nas nastave taj uzlazni trend rezultata. Imaju nekolicinu zaista dobrih pojedinaca u svojim redovima, kao što su Gigić, Luković, Kembel, koji prave razliku na ovom nivou takmičenja, tako da nas očekuje jedna prilično zahtevna utakmica protiv protivnika koji zaslužuje maksimalan respekt.

U ekipi Radničkog 1923 na sutrašnjem meču neće nastupiti kapiten Marko Mirić, koji se povredio protiv Čukaričkog, kao i iskusni napadač Ubiparip.

Ovo je prvi susret ekipa iz Kragujevca i Ivanjice u Superligi još od sezone 2013/14 kada su se obe ekipe borile za opstanak u najvišem rangu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari