Kragujevčani proslavili istorijski uspeh Milutina Stefanovića 1

Na nedavno završenom Svetskom kupu u Gabali olimpijac Milutin Stefanović je osvojio zlato vazdušnom puškom uz svetski rekord finala (250,9), podseća Streljački savez Srbije (SSS).

Pozdravljajući prisutne na svečanosti Stefanović se zahvalio svima koji su zaslužni što je došao do svetskih visina, istakavši da su „najveći krivci“ za uspehe članovi njegove porodice.

– Svetski rekord u Gabali je kruna moje dosadašnje karijere, ali nadam se da je ovo još samo jedan korak napred ka većim uspesima – istakao je Stefanović, kome je prilikom obraćanja društvo pravila ćerka Vida.

Novi svetski rekorder se u Gabali okitio i jednim srebrnim odličjem. U tandemu sa Andreom Arsović osvojio je srebro u miksu vazdušnom puškom, koji je doduše još uvek u Svetskom kupu nezvanična disciplina, ali od Tokija 2020 ulazi u olimpijski program.

–Izuzetno sam ponosan na rezultat koji sam ostvario sa Andreom. Ostaće zabeleženo da smo nas dvoje prvi srpski miks koji je osvojio zlatnu evropsku medalju, a sada i odličje na Svetskom kupu. Sjajno smo se uklopili i verujem da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli. Miks je do sada bio zvanična disciplina samo na evropskim prvenstvima, od sledeće sezone će to biti i na svim svetskim takmičenjima, pa ćemo dati sve od sebe da dođemo i do svetskog zlata – poručio je Stefanović.

Svečanosti je prisustvovala i Andrea Arsović, prva zvezda Partizana, koja je istakla da je sve počelo na treninzima u Kragujevcu, gde često dolazi na pripreme, a „Čika Matu“ pohvalila kao odličnog domaćian.

„Tri puta zaredom osvojili smo evropsko zlato, možemo da se pohvalimo da smo poslednji nezvančni i prvi zvanični evropski prvaci u ovoj disciplini, a titulu smo odbranili i ove godine. Idemo dalje, sledeći cilj je jasan –uspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju.“

Uz mnogobrojne goste iz sportskog i društvenog života u Kragujevcu, prisustvovali su i predstavnici streljaštva iz drugih gradova Srbije, između ostalih i Srećko Pejović, sportski direktor reprezentacije Srbije, Dragan Donević, član stručnog štaba reprezentacije i trener Andree Arsović.

predsednik „Čika Mate“, Milan Armuš, otvarajući skup je istakao da je Stefanović treći svetski rekorder u istoriji kluba. Nastavio je niz koji je još pre 26 godina počeo Stevan Pletikosić, kada je na finalu Svetskog kupa 1991. pogodio apsolutnih 600 krugova MK puškom iz ležećeg stava. U svetske rekordere upisao se i paraolimpijac Dragan Ristić, vazdušnom puškom.

–Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na naše strelce. Rezultati pokazuju da se dobro radi u našem klubu, kome gradska uprava pruža veliku podršku – kazao je Armuš.

Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca zadužen za sport, Nikola Urošević, je ukazao da rezultati strelaca „Čika Mate“ pokazuju da se ulaganje u prave vrednosti isplati i da Milutin Stefanović i njegove klupske kolege opravdavaju ukazano poverenje. On je podsetio da je, uz pomoć grada, „Čika Mata“ pre nekoliko godina dobio prvo zatvoreno 50-metarsko strelište u Srbiji, a da su prošle godine uložena sredstva u nabavku elektronskih meta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari