Kraj letnje sapunice: Mario Hezonja ostaje u Realu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Reprezentativac Hrvatske oglasio se porukom kojom je obradovao navijače „kraljevskog kluba“.

Kada je Marka objavila vest da je Mario Hezonja postigao dogovor sa Barselonom, koji je, pritom, delovao krajnje unosno na pet godina, s tim da je poslednja bila opciona, u formi čak 4,1 milion evra po sezoni, delovalo je gotovo neverovatno da se iza leđa vodećih ljudi Reala kuvalo nešto tako važno.

Informacija da se Hezonja vraća u Kataloniju uzburkala je košarkaško tržište u Evropi, međutim kako su dani prolazili, mogućnost da se hrvatski košarkaš preseli u Barsu počela je polako da jenjava.

Hezonja se, pak, nije oglašavao sve do momenta kada je sam procenio da je za njega bilo najbolje da poentira objavom na društvenoj mreži da od transfera u Barsu neće biti ništa.

Pretohno se, u toku poslednje sezone, pisalo i o tome da je postigao dogovor sa Panatinaikosom, pa čak i o tome da je Partizan u trci da ga dovede, međutim današnjim obraćanjem javnosti na Tviteru, 29-godišnji košarkaš iz Dubrovnika odagnao je sve sumnje, ako ih je uopšte i bilo.

– Kao što svi znate, posle moje poslednje utakmice u sezoni postao sam slobodan igrač i slobodan sam da odlučim gde želim da igram narednih godina. Ni sa kim drugim do sada nisam sklapao nikakav dogovor i rekao sam da ćete to uvek prvo čuti od mene!

U takmičarskoj 2023/24 Hezonja je u Evroligi prosečno beležio 13,5 poena i 4,6 skokova. Bio je jedan od najboljih igrača Reala, zbog čega je tokom sezone dobijao brojne opcije za promenu košarkaške sredine.

Verovatno je i sam ponašanjem, ali i odbijanjem ponude koju je dobio od Madriđana tokom sezone za nastavak saradnje doprinosio tome da bogati evroligaši krenu sa osmišljavanjem taktike kako da pridobiju njegovu naklonost.

Na kraju se saga završila njegovom objavom na društvenoj mreži da će ostati u Realu i u takmičarskoj 2024/25.

– Real Madrid je verovao u mene kada mnogi nisu, brinuo o meni i mojoj porodici od prvog dana kada sam stigao, i učinio da se osećamo kao kod kuće. Jedina namera mi je bila da ostanem, pa sa zadovoljstvom mogu da vam saopštim da ću još dugo nastaviti svoj put u mojoj kući, mom Real Madridu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari