Laslo DjereLaslo Đere. Foto: EPA-EFE

Od četvorice srpskih tenisera koliko ih se našlo u glavnom žrebu Indijan Velsa, trojica su već završila učešće na prvom Mastersu sezone.

Nakon što je u prvom kolu izabacio Dušana Lajovića,u narednoj rundi Filip Krajinović je izgubio od Gaela Monfisa (6:3, 6:4), dok je Laslo Đere eliminisan u duelu sa Italijanom Janikom Sinerom (6:3, 6:3). Poslednji srpski teniser u konkurenciji u Indijan Velsu je Miomir Krsmanović, koji svoj meč drugog kola protiv Marina Čilića igra večeras.

Filip Krajinović je u duelu sa Gaelom Monfisom doživeo i četvrti poraz u isto toliko duela sa Francuzem, a čini se da je 28. igrač na svetu do trijumfa stigao lakše nego u prethodna tri njihova međusobna susreta.

U prvom setu Monfis je osvojio već prvi servis gem Krajinoviću, dok je u drugom setu propustio nekoliko prilika za brejk pre nego što je konačno oduzeo servis 40. igraču na ATP listi i potom rutinski stigao do pobede. Protivnik Monfisa u narednoj rundi biće prvi teniser sveta Danil Medvedev.

U treće kolo nije uspeo da se plasira ni Laslo Đere, koji je izgubio od desetog nosioca Janika Sinera sa 6:3, 6:3. Teniser iz Sente, koji trenutno zauzima 52. poziciju na ATP listi, u prvom setu je pružio nešto snažniji otpor mladom Italijanu i u tim trenucima pokazao zašto je bio bolji u njihova prethodna dva međusobna duela.

Đere već u prvom gemu nije iskoristio dve brejk lopte, dok je njegov rival realizovao brejk lopte u dva gema za redom. Srpski teniser je uspeo da vrati jedan brejk, ali ne i da stigne do preokreta pa je Italijan poveo.

I u narednom setu činilo se da Đere ima igru da eventualno meč učini neizvesnim.Međutim, Siner je ponovo osvojio dva servis gema rivala za redom i došao do plasmana u šesnaestinu finala, u kojem se sastaje sa Benžamenom Bonzijem iz Francuske.

Glavni favoriti za osvajanje ovog turnira, Rafael Nadal i Danil Medvedev, plasirali su se u treće kolo. Medvedev nije imao puno problema u duelu sa Tomašem Mahačem iz Poljske (6:3, 6:2), ali je Nadal bio na ivici eliminacije u meču sa Amerikancem Sebastijanom Kordom (6:2, 1:6, 7:6).

Korda je dva puta servirao za trijumf, međutim, Španac je uspeo da se izvuče i ostane neporažen ove sezone.

Osaka u suzama zbog uvreda

Do nedavno najbolja teniserka sveta Naomi Osaka doživela je poraz u prvom kolu Indijan Velsa od Ruskinje Veronike Kudermetove (6:0, 6:4), a čini se da je razlog za ovako ubedljiv poraz to što je Japanka psihički potpuno pala nakon što joj je neko iz publike dobacio: „Naomi, ti si sr…e“. Incident se dogodio posle samo tri minuta od početka meča. Osaka je tražila od sudije da interveniše, međutim, dobila je objašnjenje da je nemoguće utvrditi ko joj je dobacivao, kao i obećanje da će izgrednik biti izbačen sa tribina ukoliko se incident ponovi. Japanka se rasplakala i zatražila da dobije mikrofon kako bi se obratila publici, ali je tu priliku dobila tek po završetku meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari