Kraj za Manua Đinobilija 1Foto:FoNet-AP

Najbolji argentinski košarkaš svih vremena i osvajač četiri NBA naslova, odigrao je u noći između utorka i srede možda i poslednji meč u gotovo savršenoj karijeri.

Golden Stejt je u gostima očekivano dobio San Antonio u četvrtom meču prve runde plej-ofa (99:91) i tako ga eliminisao, samim tim poslao je 41-godišnjeg Đinobilija na odmor sa kojeg će javnosti saopštiti da li je i definitivno kraj jedne fenomenalne karijere, uprkos tome što sa Sparsima ima ugovor na još godinu dana.

– Borili smo se protiv Golden Stejta kao da sutra ne postoji. Nismo uspeli, a nisam još doneo ni odluku o tome da li ću nastaviti da igram – rekao je Đinobili posle eliminacije San Antonija iz plej-ofa u kojem je beležio u proseku devet poena, 3,2 asistencije i tri skoka po meču.

Argentinac je i u plej-ofu pružao dobre partije, a bio je i meč-viner u jedinom trijumfu Sparsa tokom serije sa zvaničnim šampionom NBA lige.

– Već dugo razmišljam o završetku karijere, i u tom pravcu se ništa nije promenilo, ali odluku nisam još doneo. Pustiću da se stvari malo slegnu i u narednih mesec, dva da vidim kako ću se osećati. Nisam tip čoveka koji donosi odluke na prečac ili kada je uznemiren i povređen. Jednostavno ću dati sebi malo vremena, pa ćemo videti šta će biti – stava je bek koji je na terenu delovao graciozno, plenivši inteligencijom.

Trener Golden Stejta Stiv Ker odmah posle pobede nad San Antonijom prišao je Đinobiliju i rekao mu da se nada da će ga i sledeće godine videti u NBA ligi.

– Nadam se da ćeš nastaviti da igraš. Stvarno to očekujem. Ako to voliš i spreman si, zašto da ne – rekao je Ker Argentincu u čvrstom zagrljaju, a onda mu ispričao o jednom susretu koji bi mogao da utiče na njegovu odluku.

– Znaš šta? Ove godine u Kini upoznali smo Rodžera Federera. Pitao sam ga zašto igra tenis u već poznim godinama, a on je rekao jer voli taj sport. Ako voliš košarku onda treba i da je igraš. Uzgred, podsećaš me na Federera“, poručio je Ker Đinobiliju.

Posle vraćenog brejka u trećem meču, a zatim još jedne pobede na Floridi, Filadelfija je uspela da veže i treći zaredom trijumf nad Majamijem i tako se plasira u polufinale plej-ofa Istočne konferencije (104:91). DŽej DŽej Ridik odradio je odličan posao u petom meču (24p). Bio je prvi strelac ekipe u kojoj su čak petorica igrača imala dvocifren učinak; Ben Simons je postigao 14, a imao je i deset skokova, dok je zapaženu rolu ostvario i DŽoel Embid sa 19 poena i 12 skokova. Redik je tako objasnio javnost razloge zbog kojih je Filadelfija rešila da mu letos plati 23 miliona dolara za sezonu 2017/18.

Boston je uspeo da se oporavi nakon dva uzastopna, šokantna poraza na jedan posed u Milvokiju. Seltiksi su pobedili u petom meču fantastične četvrtfinalne serije (92:87) zahvaljujući Alu Horfordu (22p), dok je Krist Midlton bio najefikasniji kod Baksa sa 23.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari