Kreću Super B rukometne lige, kikindske ekipe žele u elitu 1Foto: Ervin Šalgo

Kikindski rukometni klubovi nastavljaju danas takmičenje u Super B ligi i u prolećnom delu žele da zadrže liderske pozicije, što ih na leto vraća u elitni državni rang.

Rukometaši su bliže cilju od rukometašica, ali još je 11 utakmica pred njima i trebaće im još mnogo snage i umešnosti da osvoje titulu.

A već na startu Kikinda Grindeks gostuje kod glavnog rivala za plasman u ARKUS ligu, drugoplasirane ekipe Smederava.

Smederevci zaostaju pet bodova, ali bi pobedom smanjili razliku i potom se nadali još kojem kiksu Kikinde do kraja prvenstva.

Jesenas je na otvaranju lige u Kikindi bilo 24:21 za domaće.

A ukoliko Kikinđani slave danas u gradu na Dunavu, onda će dobrim delom rešiti pitanje prvaka, odnosno, kako kaže kapiten Stanimir Komarek, rasterećenije će i bez grča odigrati preostale utakmice i mirnije doći do višeg ranga.

U utakmici osmine-finala Kupa Srbije sa Rudarom iz Kostolca, ekipa je pokazala dva lica u dva poluvremena i neshvatljivo ispustila ogromnu prednost.

To je zabrinulo trenera Slavišu Laković, koji se požalio da je dosta igrača propustio veći deo priprema, zbog povreda ili korone, ali optizam mu pred teško gostovanje uliva povratak u ekipu prekaljenih bekova Milana Lisice i Marka Trninića.

Utakmica u Smederevu počinje u 19 sati, a prenos je na sajtu Super B lige.

A rukometašice Kikinde imaju samo bod prednosti u odnosu na Pančevo i Mladi radnik iz Požarevca, a kako u nedelju, u prvom kolu nastavka prvenstva Super B lige gostuju u Prokuplju, trebalo bi da zadrže vodeću poziciju na tabeli.

Kikinđanke su jesenas lako izašle na kraj sa Topličaninom, ali kako ističe trener Kikinde Mihajlo Petković, domaća ekipa će u nedelju izaći jača u odnosu na prvi deo prvenstva.

Utakmica u Prokuplju igra se sutra, a početak je u 17 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari