Kristijan Belić pojačao Partizan 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Od pregovora do realizacije transfera prošlo je taman toliko da javnost nije mogla ni da se načudi dolasku Kristijana Belića u Partizan. Doskorašnji član Čukaričkog u Humsku se preselio na insistiranje Ilije Stolice, šefa struke crno-belih.

Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog, potvrdio je informaciju da je Belić pojačao Partizan.

„Kristijan Belić je izrazio želju da ode u Partizan, izašli smo mu u susret, klub mu nije pravio probleme. Na toj poziciji imamo veliki broj kvalitetnih igrača, Petkovića, Lukića, Docića, Čolića, Kovača, Mijailovića“, obrazložio je Matijašević odluku kluba da bez većih zahteva omogući transfer Belića u Partizan.

Kristijan je rođen u Belgiji, prošao je fudbalsku školu OFK Beograda, kasnije pokušavao da se nametne u engleskom Vest Hemu, Olimpijakosu iz kojeg je prešao u Čukarički.

Prošle sezone je odigrao 13 utakmica za prvi tim belo-crnih, ali je uprava procenila da im njegov odlazak neće poremetiti planove, s obzirom na to da na mestu zadnjeg veznog imaju brojne opcije.

Na dovođenju Belića je insistirao trener crno-belih Ilija Stolica, koji je u mladoj reprezentaciji sarađivao sa igračem koji će biti još jedan kandidat za ulogu bonusa u timu Partizana (ima 21 godinu).

Pojačaće Belić konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog u Partizanu, pored Ljubomira Fejse i Saše Zdjelara, koji bi mogao do kraja prelaznog roka da ode u inostranstvo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari