Svi koji su gledali duel Partizana i Vojvodine sigurno će dugo pamtiti ovaj, za naše prilike, retko sadržajan i dinamičan meč, jer su najbolje plasirani superligaški timovi pokazali da u Srbiji još uvek ima onih koji znaju da igraju moderan fudbal.
– Ja ću ga se sećati samo po lošem.

Svi koji su gledali duel Partizana i Vojvodine sigurno će dugo pamtiti ovaj, za naše prilike, retko sadržajan i dinamičan meč, jer su najbolje plasirani superligaški timovi pokazali da u Srbiji još uvek ima onih koji znaju da igraju moderan fudbal.
– Ja ću ga se sećati samo po lošem. Skidam kapu Gojku Kačaru za sve što je uradio na ovoj utakmici, bez sumnje se radi o jednom od najboljih mladih igrača u Srbiji pa i Evropi, ali ja sam, ipak, „najzaslužniji“ za ovaj remi. Darko Božović je upropastio sve što je Partizan napravio. Sjajno smo ušli u duel, dva brza pogotka vodila su u ubedljiv trijumf, ali sam ja onda napravio stvari koje ne priliče mojim godinama i golmanskom stažu. Prvi primljeni gol je najgori i najteži trenutak u mojoj karijeri – iskren je golman crno-belih Darko Božović, koji je poklonio prvi pogodak trostrukom strelcu za „lale“.

KAČAR: Hoćemo titulu

Junak derbija 12. kola, najbolji golgeter novosadskog kluba i Superlige, Gojko Kačar ima svoje viđenje pogotka koji je njegovu ekipu vratio iz nokdauna.

– Od kada igram bliže golu uvek istrčavam na golmane pre njihovih ispucavanja. Sto puta sam to uradio bez uspeha, ali je u nedelju, na Darkovu žalost, a moju sreću, to upalilo. Bio sam razočaran posle Partizanovog ranog vođstva, jer je Vojvodina došla u Beograd sa željom da im pokaže da nisu fudbalski vanzemaljci, ali smo ostali jaki u glavama. I remijem dokazali da imamo tim jednakog kvaliteta i ozbiljnosti, sposoban da se ravnopravno bori za titulu. Čekamo njegov novi kiks – komentariše strelac sva tri gola za goste, koji je juče bio na udaru medija, ali i brojnih menadžera.

– Svakom menadžeru sam rekao istu stvar – da se obrate klubu, koji je voljan da me pusti. Ali samo za dobre pare i u inostranstvo. Mlad sam, nikud ne žurim, ali ako već moram da uradim, neću pojačavati konkurente Zvezdu ili Partizan. To bi bilo kao kad bi Jovetić došao u Vojvodinu – svestan je svog velikog potencijala fudbaler, koji je u stanju da igra štopera, zadnjeg veznog i polušpica.

Šta ste zapravo hteli s loptom u tom kobnom 11. minutu?
– Kada mi je Lazevski vratio loptu, Kačar je bio na 15-ak metara od mene, pa sam smatrao da imam dovoljno vremena i prostora da je smirim i ispucam. Nažalost, nisam to lepo uradio, nekako mi se izmigoljila, pokušao sam onda da ga onako zatrčalog izbegnem driblingom, ali sam u stvari samo upadao iz greške u grešku. Pravo u katastrofu. Gosti su bili na pragu rezultatskog debakla, a ja sam ih svojom glupošću u trenu vratio u život. Svašta se još dešavalo posle toga, grešili smo i mi i oni, ali ta situacija je prelomila susret.
Kako je izgledalo sučeljavanje sa saigračima posle utakmice?
– Partizanovim navijačima se izvinjavam ovim putem, a njima sam to udario oči u oči u svlačionici, posle meča. Znam da nemaju ništa od mojeg „žao mi je“, ali imao sam potrebu da ekipi i stručnom štabu kažem koliko mi je krivo i koliko se kajem. Svašta bih još mogao reći na svoj račun, ali džaba kada se vreme ne može vratiti. Ostali smo bez dva boda i prilike da uvećamo prednost u odnosu na Vojvodinu i zadržimo dotadašnju distancu u odnosu na Zvezdu.
Kako dalje posle gubitka četiri boda u poslednja dva kola?
– Po starom. Nema razloga za brigu, još manje paniku, jer Partizan nema krizu igre. I dalje smo mi ti koji vodimo reč na utakmicama, stvaramo puno šansi, dajemo golove. Ima stvari koje treba popraviti ili učiniti još boljim, ali još uvek se mi najviše pitamo u borbi za titulu – tvrdi tragičar nedeljnog remija u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari