Krstajić: Najvažnije je zajedništvo 1EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Fudbaleri Srbije uspešno su počeli Svetski kup u Rusiji pobedom protiv Kostarke od 1:0, a uspešno je svoju selektorsku karijeru počeo i Mladen Krstajić, kome je ovo bio debi na klupi nacionalne selekcije u jednoj takmičaskoj utakmici.

Čestitam igračima jer su sve vreme delovali kao ekipa, što je najvažnije i na tome smo insistirali protekle tri nedelje. Zajedništo je najvažnije, uvek moramo da izađemo na teren kao kompaktna celina bez obzira da li se branimo ili napadamo, rekao je Krstajić.

On je istakao da je u ovoj, kao i usvakoj utakmici, bilo promene tempa, ali je naglasio da ima razloga da bude ponosan na igrače.

Pre svega zato što su bili tim i što posle dugog niza godina sada prvi put u nacionalnoj selekciji nemamo klanove. Delujemo kao jedan, bez obzira na neke pokušaje sa strane da nam poremete atmosferu, kazao je Krstajić.

Komentarišući učinak centarfora Aleksandra Mitrovića, koji nije iskoristio stopostotnu šansu, selektor je rekao da nikada nije sumnjao, niti će sumnjati u njegov kvalitet.

Nije imao sreće da postigne gol, ali on je važan šraf u našoj igri i u napadu i u odbrani, ocenio je selektor.

Govorećio narednoj utakmici protiv Švajcarske 22. juna, Krstajić je istakao da je u stručnom štabu veoma dobro analizirana njihova igra i da će igrači biti spremni za taj meč, koji nam može obezbediti plasman u osmini finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari