Izabranici Havijera Klementea okupiće se danas u SC Kovilovo i otpočeti pripreme za verovatno odlučujuće mečeve u borbi za plasman na EURO 2008 – protiv Finske, 8. septembra u Beogradu i protiv Portugala, 12. septembra u Lisabonu. Pored važnosti pomenutih mečeva, novu reprezentativnu akciju obeležila je i nezgoda koju je doživeo selektor „orlova“ Havijer Klemente, koji je u četvrtak, ispred svoje kuće u Bilbaou, pao sa bicikla i polomio ključnu kost, četiri rebra i pocepao plućnu maramicu.

Izabranici Havijera Klementea okupiće se danas u SC Kovilovo i otpočeti pripreme za verovatno odlučujuće mečeve u borbi za plasman na EURO 2008 – protiv Finske, 8. septembra u Beogradu i protiv Portugala, 12. septembra u Lisabonu. Pored važnosti pomenutih mečeva, novu reprezentativnu akciju obeležila je i nezgoda koju je doživeo selektor „orlova“ Havijer Klemente, koji je u četvrtak, ispred svoje kuće u Bilbaou, pao sa bicikla i polomio ključnu kost, četiri rebra i pocepao plućnu maramicu. Detaljni lekarski pregledi pokazali su da je stanje srpskog selektora bolje, pa mu je dozvoljeno da napusti bolnicu i otputuje u Srbiju kako bi predvodio našu selekciju. Klemente, ipak, neće doći u Kovilovo danas, već će put Beograda krenuti sutra, te se njegov dolazak očekuje u sredu u ranim jutarnjim časovima.

I mladi se danas okupljaju

U susret predstojećim kvalifikacionim mečevima, selektor mlade reprezentacije Srbije Slobodan Krčmarević, „prozvaće“ danas svoje izabranike u tradicionalnoj bazi popularnih „orlića“, Hotelu M. Jedina najavljena promena u odnosu na spisak koji je Krčmarević saopštio u petak, biće verovatno izostanak defanzivca PSV Ajndhovena Slobodana Rajkovića, koji ima problem sa povredom leđa. „Orlići“ će narednih dana trenirati na Banjici, na stadionu FK Rad i na Karaburmi, na stadionu OFK Beograda. Duel sa vršnjacima iz Belorusije, naša mlada selekcija će odigrati 8. septembra, na stadionu OFK Beograda, dok im četiri dana kasnije, 12. septembra, predstoji gostovanje u Budimpešti.

U Kovilovo će sa zakašnjenjem, zbog klupskih obaveza, stići i fudbaleri Fiorentine, Zdravko Kuzmanović i Vlada Avramov. Najveći hendikep biće svakako izostanak defanzivca Šalkea, Mladena Krstajića. On se povredio u petak uveče na utakmici Šalke – Leverkuzen. Srpskom fudbaleru pokidani su spoljni ligamenti kolena i zbog toga će morati da pauzira narednih šest nedelja. To znači da će Krstajić propustiti kvalifikacione duele protiv Finske, Portugala, Jermenije (13. oktobra) i Azerbejdžana (17. oktobra).
Zbog parnih žutih kartona, Krstajić, kao ni Nemanja Vidić, nije imao pravo nastupa protiv Finaca, ali će njegov izostanak u ostalim kvalifikacionim duelima svakako izazvati probleme i značajne izmene u koncepciji igre srpske selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari