Krstović rame uz rame sa Vučinićem i Božinovom 1Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Crnogorski napadač Nikola Krstović (23), koji nije dobio pravu priliku da se dokaže u Crvenoj zvezdi, i dalje osvaja naklonost navijača Lečea.

Strelac je bio i u svojoj trećoj utakmici u Seriji A, italijanskom fudbalskom prvenstvu. U Apuliju ide bod iz Monce (1:1).

Krstović, koji je po jednom savladao golmane Fiorentine (2:2) i Salernitane (2:0), doveo je goste u vođstvo iz penala u trećem minutu. Samo je jedan Lečeov pogodak u utakmici „kalča“ pao i ranije, a postigao ga je urugvajski napadač Havijer Ševanton u Ankoni (2:0) u februaru 2004.

Krstović, koji zbog administrativnog zastoja po dolasku iz slovačke Dunajske Strede nije igrao u prvom kolu, kada je na „čizmi“ Apenina savladan Lacio (2:1), ima priliku da u sledećem kolu, kod kuće protiv Đenove, uđe u istoriju kluba po jedinstvenom dostignuću.

Strelci su u Lečeu u svoje prve tri utakmice u sezoni bili još samo Bugarin Valeri Božinov i Crnogorac Mirko Vučinić, obojica 2004/05, s tim što je Vučinić to postigao od petog do sedmog kola.

Obojica su već bili u klubu, pa je Krstovićev učinak već jedinstven među debitantima.

Tri gola u prva četiri kola, pored Božinova, imaju i Urugvajac Giljermo Đakomaci (takođe 2004/05), Italijan Frančesko Palmijeri (1997/98) i Argentinac Pedro Paskuli (1989/90).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari