Kuevas će biti ozbiljno shvaćen 1Foto: EPA-EFE/ YOAN VALAT

Kada si toliko dugo prvi reket sveta, kao Novak Đoković, onda nemaš razloga da se plašiš nekoga ko je tek 92. na ATP listi, ima 35 godina i plasman karijere mu je 19. mesto u singlu, međutim Novak mora i ne sumnjamo da hoće ozbiljno da shvati Urugvajca Pabla Kuevasa.

Zato što se nisu sastajali nikada pre današnjeg meča drugog kola Otvorenog prvenstva Francuske, pa nije lično osetio njegovu igru, a onda i zbog toga što ima posla s nekim za koga kažu da je „rođen da igra na šljaci“.

Apsolutnom favoritu ovog susreta crvena prašina nije omiljena podloga, ali ima trofej sa Rolan Garosa (2016) i još titula osvojenih u istim okolnostima, što znači da nema gde ne može da se snađe, još veruje da je u dobroj formi i da baš ovog leta i baš u Parizu može da podigne 19. grend slem u karijeri.

Krenuo je silovito protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena, mada je i u tom meču od tri seta imao „grešaka u koracima“ i nervoznih ispada kao na nekoliko poslednjih turnira, još je njegova redovna prekookeanska „mušterija“ nemušta na terenima kakvi su na RG.

I Kuevas je slavio u tri čina protiv Luke Puja i to uz potpunu kontrolu dešavanja i samo sedam gemova „prepuštenih“ povratniku na tur, pošto su u udarcima i kretnji Francuza i nekadašnjeg člana Top 10 još vidljivi tragovi odsustva.

Inače, Pablo je preskočio dobar deo sezone, a kada se priključio turnirima na šljaci nisu mu stvari išle od ruke, dok na nedavnom ATP takmičenju klase 250 u Ženevi nije stigao do polufinala sa Denisom Šapovalovim.

I Đoković je ispadao pre vremena posle još jednog šampionskog plesa na Australijen openu, da bi na generalnoj probi za Rolan Garos na Serbia openu, u svom Beogradu, podigao 83. ATP titulu.

– Dobro se osećam, došao sam u Pariz fizički i psihički spreman za veliku borbu, a zadovoljan sam i kako sam počeo ovaj grend slem. Nadam se da ću do kraja ostati na potrebnom nivou – prokomentarisao je Đoković posle uspele premijere, sa 86 odsto poena uzetih na prvi servis, svih šest spašenih brejk lopti, 33 napravljenih vinera, 21 neiznuđenom greškom, pet od 11 iskorišćenih brejk šansi itd.

U novom udruženju 80 odsto igrača

Novak Đoković osnovao je nedavno udruženje igrača – PTPA, kao pandan ATP-u

„Ako se ne varam, imamo skoro 80 odsto podrške 500 igrača sa muške strane. Svi oni su potpisali dokument da budu u PTPA. To su sjajne vesti, ali idemo da vidimo šta će se desiti u narednim mesecima. Nekoliko vrlo bogatih i uticajnih ljudi iz SAD nas podržavaju finansijski, takođe i savetima… Imali smo nekoliko razgovora sa ATP, kada budemo spremni pokušaćemo da pronađemo zajednički jezik. PTPA kao uzdruženje igrača mora da bude u saradnji sa ATP i WTA. To je neizbežno“, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari