Kunde - Ćavijev poslednji nedodirljivi igrač u prvoj postavi Barselone 1Foto: EPA-EFE/INAKI PORTO

Žil Kunde je jedan od najistaknutijih fudbalera Barselone od početka sezone i pokazuje visok nivo igre na mestu štopera, što je svakako njegova omiljena pozicija na terenu na kojoj nije proveo mnogo minuta u igri u svojoj prvoj godini kao igrač Blaugrane, budući da ga je trener Ćavi mnogo češće koristio uz aut liniju, kao beka.

Francuski defanzivac je neosporno kvalitetan fudbaler i nalazi se u svim šemama trenera Ćavija Ernandeza i jedini je igrač u timu koji je odigrao svaki minut u sezoni, kako u LaLigi, tako i u Ligi šampiona.

Uz Kundea svakako se istakao i De Jong, ali je Holanđanin zamenjen u poslednjem delu utakmice protiv Antverpena i više nema punu minutažu na početku sezone.

Drugi igrač Blaugrane koji je odigrao sve minute je Mark-Andre ter Štegen, mada je kod golmana ta situacija češća budući da na golu nema rotacija, dok je Robert Levandovski zamenjen u poslednjim trenucima duela protiv Osasune i nije odigrao sve moguće minute.

Sjajna forma Kundea daje veliku sigurnost odbrani Barse, mada će biti zanimljivo videti da li će Francuz, kada se vrati Arauho nakon povrede, takođe ući u rotaciju i odmoriti se posle ovog intenzivnog početka sezone, piše Mundo Deportivo.

Igrači sa najvećom minutažom u sastavu Barselone 2023-24

Žil Kunde: 540 minuta

Mark-Andre ter Štegen: 540 minuta

Robert Levandovski: 539 minuta

Frenki de Jong: 508 minuta

Ilkaj Gundogan: 461 minuta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari