Kup Srbije B program: Trio sa „duplim krunama“ 1

Zlatne medalje na finalnom takmičenju Kupa Srbije u B programu vazdušnim oružjem (mlađe juniorske, kadetske i pionirske kategorije) podelii su strelci iz čak osam klubova, dok su po dva zlata otišla su samo strelcima kragujevačkog „Čika Mate“ i užičkog „Alekse Dejovića“, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Za dve titule „Alekse Dejovića“ zaslužna je Jelena Todorović, koja je pobedila u kadetskoj i u konkurenciji mlađih juniorki vazdušnim pištoljem. Titule za „Čika Matu“ osvojili su Marko Ivanović (pionir, puška) i Teodora Vukojević (kadetkinje, puška).

Troje strelaca ponovili su pobede sa Prvenstva Srbije, održanog pre nedelju dana takođe u Novom Sadu.

Sezonu sa „duplim krunama“ završavaju Jelena Todorović (u prvenstvu je bila najbolja među mlađim juniorkama), Petar Adamović (Smederevo, mlađi juniori pištolj) i Đorđe Savić (Oko sokolovo, mlađi juniori puška).

Titulu prvaka i Kup osvojila je i Teodora Vukojević. Međutim, pre nedelju dana na šampionatu ona je bila najbolja među mlađim juniorkama, ali ne i u konkurenciji kadetkinja, u kojoj se okitila zlatom puškom.

Osvajač „duple krune“ za mlađe juniore puškom Đorđe Savić je pre nedelju dana u Prvenstvu osvojio šampionsku titulu i u kadetskoj konkurenciji. Ovog vikenda u kadetskoj kategoriji je stigao do srebra, iza Save Ljujića (Partizan), bronzanog među mlađim juniorima.

Ostale zlatne medalje na finalnom turniru Kupa „pogodili“ su Aleksandra Havran (Jedinstvo, pionirke puška), Marija Zavišić (Policajac, mlađe juniorke puška) i Uroš Ivanovski (Novi Sad 1790, kadeti pištolj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari