Kup Srbije u fudbalu: Pobeda Partizana na igralištu "Dragan Džajić" u Ubu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U šesnaestini finala fudbalskog Kupa Srbje Partizan je pobedio prvoligaša Jedinstvo u Ubu s 1:0.

Jedini pogodak na igralištu koje nosi ime po Draganu Džajiću, Ubljaninu, Zvezdinoj legendi, postigao je Nemanja Nikolić u 54. minutu. Meč je posmatralo oko 3.500 gledalaca.

Napadač Partizana je iskoristio odličnu akciju i smestio loptu iza leđa golmana Ivana Jovanovića. Veliki posao prethodno su odradili Saldanja i Zahid, obezbedili odličnu poziciju Nikoliću, čija lopta se zakoprcala u mreži domaćina za plasman u osminu finala najmasovnijeg takmičenja.

Dominirali su crno-beli, mogli i do ubedljivijeg trijumfa, međutim, odbrana Jedinstva uspela je da odoli većini napada izabranika Igora Duljaja i sačuva mrežu neokrnjenom.

Odlične šanse imali su Kristijan Belić, Mateus Saldanja, Gajad Zahid, na kraju i Nikolić, međutim, golman Jovanović dva puta, delimično i nedostatak prisebnosti u završnici akcija uveli su meč na stadionu „Dragan Džajić“ u neizvesnu završnicu. Usput, Belićev udarac zaustavila je prečka.

Ubljani se nisu dali, pružili su dostojan otpor lideru superligaškog karavana i potvrdili da Jedinstvo sazreva u ozbiljan klub, dostojan velikih izazova. Najizgledniju šansu propustio je Zubairu, sredinom drugog poluvremena. Golman Stevanović nije se ni pomerio, lopta je odsela pored stative.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari