Kuzmić: Zaustavljanjem Nedovića uradićemo pola posla 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Crvena zvezda je možda i iznenađujuće na dominantan način osvojila Kup Radivoja Koraća, ubedljivom pobedom nad Partizanom u finalu. Podizanjem Žućkove levice u Nišu, osmi put u istoriji kluba, crveno-beli su napravili odličnu uvertiru za predstojeći evroligaški duel sa Panatinaikosom u Atini, koji je na programu u petak.

Zaslužili su Branko Lazić i saigrači dva dana odmora nakon odigranog finala u niškom Čairu. Od srede su počeli sa pripremama meča u Atini posle kojeg će već u nedelju morati da odigraju odloženi evroligaški duel sa Fenerbahčeom u Beogradu.

Činjenica da će nakon gostovanja u Atini, sve do 18. marta igrati utakmice u Beogradu dodatna je motivacija za crveno-bele da se trijumfalno vrate iz prestonice Grčke.

U Panatinaikosu još uvek ne otkrivaju kojim su domaćim igračima dali „voljno“ da se pridruže reprezentaciji Grčke, koja će, takođe u petak, igrati važan kvalifikacioni meč sa Turskom za plasman na naredno Svetsko prvenstvo.

Jedno je sigurno, u odsustvu povređenog Stefana Jovića, Nemanja Nedović biće najproduktivniji igrać „zelenih“ u napadu. Srpski reprezentativac i kod trenera Priftisa ima status najkompletnijeg i najproduktivnijeg beka, sposobnog da rešava neizvesne završnice.

„Mislim da treba da odigramo dobru odbranu, po kojoj smo prepoznatljivi. Ona će biti ključ u Atini. Ukoliko uspemo da zaustavimo Nedovića, obavićemo skoro pola posla“, nedvosmislena je poruka Ognjena Kuzmića pred ut u Atinu.

Kao i na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća, ni u Atini crveno-beli neće moći da računaju na Maika Cirbesa, koji je još uvek povređen.

Ognjen Dobrić je stava da zaustavljanjem rivalske igre u tranziciji crveno-belima drastično rastu šanse da dođu do „brejka“.

„Stvarno igraju dobro u tranziciji, koju moramo da im zatvorimo i onesposobimo im to oružje. Moramo ih ubaciti u naš ritam, u našu odbranu, u naš sistem i da iz toga tražimo prednosti i gradimo rezultat od prvog minuta“, poručio je Dobrić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari