LA Galaksi planira da dovede Roberta Levandovskog 1Foto: EPA-EFE/DAVID BORRAT

Poljak Robert Levandovski (35 godina) ima za cilj da bude važan deo projekta Barselone koji je započeo dovođenjem novog trenera Hansija Flika, a sa kojim se nada da će ponoviti uspehe koje je postigao u minhenskom Bajernu.

Napadač je više puta izrazio nameru da nastavi da igra za katalonskog giganta i odradi ugovor do kraja, a koji mu ističe 2026. godine.

Međutim, najnovije informacije ukazuju na moguću promenu situacije.

Kako je objavio madridski sportiski list „AS“, Robert Levandovski je veliki san LA Galaksija.

Tim iz MLS lige je blizu zatvaranja ugovora sa Markom Rojsom, koji je završio svoj boravak u Borusiji iz Dortmunda, a namera bi bila da se priključi i Levandovski kako bi spojili tandem koji je blistao godinama unazad u Bundesligi.

Navedene informacije ukazuju da je teško očekivati da Levandovski stigne u Los Anđeles ovoga leta, ali ako tim sa Zapadne obale ne može da „zatvori“ njegov transfer sada, nastaviće da radi na tome da to ostvari 2025. godine.

Treba zapamtiti da je Levandovski već u prošlosti bio povezivan sa mogućim prelaskom u MLSnligu, a sam fudbaler je otišao toliko daleko da je uverio da je „pre pandemije korona virusa ideja o MLS-u bila čvrsto u mojoj glavi“.

Videćemo da li će LA Galaksi uspeti da ubedi sjajnoj golgetera da završi svoju epizodu u Kataloniji.

Kako piše katalonski list Mundo Deportivo, to deluje poprilično teško nakon dolaska Flika na klupu slavnog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari