Lajović napravio senzaciju protiv Ruda 1EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Sedamdesetsedmi reket sveta , najboljim izdanjem u poslednjih osam meseci, sa Mastersa u Madridu izbacio sedmog na ATP listi – Kaspera Ruda.

Posle pregršt eskpresnih eliminacija na turnirima od prošlog avgusta, Dušan Lajović je konačno vezao tri pobede i kao kvalifikant stigao do drugog kola Mastersa u Madridu, gde je danas šokirao favorizovanog Norvežanina – 2:1 (7:6 (9:7), 2:6, 6:4).

Tridesetjednogodišnjak iz Stare Pazove odlično je počeo meč, vršio je pritisak na riternu i koristio to što je rival pravio neke nekarakteristične greške za 7-plasiranog na ATP listi.

Jedan takav forhend u mrežu doneo mu je brejk priliku, a on je iskoristio i poveo sa 3:1, da bi u šestom gemu dozvolio da momak sa druge strane mreže uzvrati na isti način.

Do kraja seta su obojica bili sigurni na svoj servis, pa se moralo u taj-brejk, gde je viđeno dosta brzih poena, dok naš predstavnik nije poveo sa 5:3.

Međutim, tu nije bio kraj drame, pošto su i jedan i drugi propuštali priliku da reše u svoju korist taj deo meča, da bi Duci iskoristio treću set loptu i sa 9:7 načeo osam godina mlađeg protivnika.

Nastavak je doneo potpuni obrt. Lajović je toliko pao, a Rud se toliko uzdigao da je Norvežanin jednostavno, lako i brzo stigao do 6:2 i izjednačenja, produživši borbu na treći set.

Tamo je viđena ravnopravnija razmena udaraca, u kojoj se uz dosta truda i veštine bolje snašao popularni Duci, dokazavši sebi i drugima da je još u stanju da igra odličan tenis.

Devet gemova prošlo je bez brejk prilika, da bi prva takva lopta došla u desetom, ali je Rud uspeo da se kroz dug poen izvuče i spase prvu meč loptu. Drugu je već Srbin pretvorio u plasman u osminu finala.

Ovo je bio četvrti duel Srbina i Norvežanina, a prethodna tri puta slavio je momak sa severa Evrope.

Sledeća prepreka Lajovića biće bolji iz duela u kome igraju Hubert Hurkač i Alehandro Davidovič Fokina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari