Lajpcig klasa za crveno-bele: Bleda Zvezda samo do gola u Nemačkoj 1Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Fudbaleri Lajpciga savladali su ekipu Crvene uvezde rezultatom 3:1 u trećem kolu grupe G Lige šampiona.

U drugoj utakmici ove grupe Mančester siti je pobedio Jang Bojs sa 3:1 u gostima, pa je aktuelni šampion Evrope zadržao čelno mesto na tabeli sa devet bodova, dok je drugi Lajpcig sa 6, dok po jedan imaju Jang Bojs i Crvena zvezda.

Lajpcig je bio favorit uoči ovog susreta i tu ulogu je i opravdao na Red Bul Areni.

Bolje su u meč ušli izabranici Marka Rusea i već u 12. minutu poveli sa 1:0 preko beka Davida Rauma.

Mirko Ivanović je izgubio loptu na levoj strani, da bi domaći igrači lako prebacili loptu na suprotnu stranu terena, gde se našao potpuno usamljen Raum koji je sasvim neprimetno sitrčao po toj strani od sopstvenog kaznenog prostora i oštrom niskom loptom savladao Omrija Glazera.

Pre tog trenutka Zvezda je imala jednu polupriliku preko Hvanga, ali nije došlo do promene rezultata.

Nekoliko trenutaka kasnije videli smo užasnu intervenciju štopera Đige kada je promašio loptu, a ona je stigla do brzonogok Opende koji je pak šutirao izuzetno loše.

I tek nakon tog napada Lajpcig stiže do vođstva, a zatim nastavlja da napada, ali Glazer u dva navrata sprečava nemačkog giganta da duplira prednost.

Najpre je odbranio udarac danskog internacionalca Poulsena, da bi potom spasao autogol Đige od čije se glave lopta odbilaja ka golu crveno-belih.

Zvezda u tim trenucima nije mogla da poveže pas igru niti da izađe sa sopstvene polovine terena, već je pretila isključivo preko kontri.

Nakon jednog kornera domaće ekipe Ivanić se dao u beg, ali su ga sutigli protivnički štoperi i loptu izbacili van granice igrališta.

Zvezda je u 28. minutu mogla da dobila penal, ali je nakon VAR intervencije lopta dodeljena domaćoj ekipi.

U kaznenom prostoru domaćina viđen je duel između Lukebe i Olajinke, međutim nakon asistencije iz VAR sobe odlučeno je da nema materijala za najstrožu kaznu.

Trener gostujuće ekipe Bahar Bakar je na početku drugog poluvremena u igru uveo Osmana Bukarija, a na klupi je ostao Peter Olajinka.

Igra Zvezde se potom ubrzala i konkretizovala.

Lopta je bila konstantno na polovini Lajpciga, koji se malo i povukao, ali je ipak zahvaljujući invidualnim kvalitetima Ćavija Simonsa u 59. minutu duplirao prednost.

Talentovani Holanđanin je predlibrao Hvanga, a onda opalio po lopti sa nekih 25 metara i savladao nemoćnog Glazera na golu Zvezde.

Taj gol je dao „vetar u leđa“ domaćoj ekipi.

Ponovo su „rudari“ jurnuli ka golu beogradskog tima, a Glazer je maestralno zaustavljao udarce Kampla, Opende i Simonsa.

Bahar je u 65. minutu posegao za trostrukom promenom i na teren poslao tri talentovana malda igrača – Mijatovića, Nedeljkovića i Lučića, a to je dovelo do nove faze utakmice u kojoj su gosti ozbiljno pretili golu protivnika.

I nakon samo pet minuta uspeli su da smanje prednost Lajpciga, a strelac je bio marko Stamenić koji je na sjajan način skrenuo loptu u gol protivnika nakon udarca Aleksandra Dragovića.

Crveno-beli su potom jurnuli u napad i po bod, ali je Lajpcig u 84. preko Olma ponovo zatresao mrežu srpksog šampiona.

Domaći su gol postigli nakon kornera i uz dosta sreće.

Lopta je prvo pogodila prečku, a zatim pala na nogu Olmu kome sa pet metara nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

Nakon toga je pitanje pobednika bilo rešeno, iako je Zvezda hrabro odigrala i u završnici susreta želevši da dođe do makar još jednog postignutog gola.

I imala je nekoliko prilika za to preko Kataija i Bukarija, a najbolju šansu je propustio Nedeljković kada je pogodio samo stativu.

U četvrtom kolu Lige šampiona, koje je na programu za dve nedelje, sastaće se upravo ove dve ekipe, ali u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari