Lajpcig najranjiviji iz kontranapada, u Crvenoj zvezdi to znaju 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Sličnim pristupom, fudbaleri Crvene zvezde sutra uveče mogli bi da iznenade Simonsa i saigrače u 4. kolu Lige šampiona (21.00).

Fudbaleri Lajpciga biće apsolutni favoriti i na stadionu „Rajko Mitić“. Ekipa koja je sastavljena od igrača koji na tržištu vrede i više od 50 miliona evra, jasnih ambicija koje dosežu i do same završnice Lige šampiona, sutrašnje gostovanje crveno-belima verovatno percipira kao usputnu stanicu do plasmana u narednu fazu.

Crvena zvezda, pak, u predstavniku Nemačke vidi šansu za sticanje zalihe, veće od očekivane, pred gostovanje Jang Bojsu, koje je doživljeno kao odlučujuće za ostanak na evropskoj mapi do proleća.

Lajpcig u sastavu ima tehnički potkovanije, brže i snažnije igrače, atletski predisporanije kao stvorene za igru na otvorenom terenu. Iskusili su puleni Baraka Bahara kako izgleda napad rivala kada se poslednja linija pomeri do centra, a u napadu učestvuje više od petorice fudbalera. Neretko su bili pod „baražnom paljbom“ ali su, takođe, osetili i poroznost rivala u momentu kada su iz tranzicije pokušavali da ugroze protivničke štopere, korpulentne ali ne i previše okretne.

Lajpcig u Beograd stiže posle izuzetno lošeg iskustva doživljenog u Majncu, u poslednjem kolu Bundeslige. Uprkos inicijativi i šansama, poraženi su sa 2:0, pošto je domaćin iz malobrojnih napada, prevashodno kontri, uspeo da dva puta matira golmana Blasviča.

Od prvog susreta sa Zvezdom, Lajpcig je vezao dva poraza u domaćem šampionatu (Volfsburg 0:1) i to gotovo na identičan način.

Priznao je Marko Roze, trener nemačkog predstavnika, da njegovim igračima manjka kreativnosti u napadačkim akcijama kada se rival brani, maltene sa desetoricom fudbalera.

Austrijanac, Ksaver Šlager, koji je 2022. iz Volfsburga stigao u Lajpcig, bio je poprilično samokritičan posle poraza u Majncu.

– Možemo reći da smo ispali glupi jer smo dozvolili da primimo golove iz kontri. Da, možemo reći tako – poručio je fudbaler koji je u Majncu odigrao 100. meč u dresu Lajpciga.

Svesni su u nemačkom klubu da bi na sličnu „bombu“ mogli da naiđu i u utorak na nekadašnjoj Marakani. Zvezda u sastavu takođe ima brze pojedince, vrlo nezgodne u tranziciji poput Osmana Bukarija, Pitera Olajnike ili Vladimira Lučića, odnosno Stefana Mitrovića…

– Imamo problem kada se protivnik brani sa deset igrača i moli da se nešto dogodi kako bi imao kontru – dodao je Šlager.

Marko Roze, trener Lajpciga, kao da se pribojava sutrašnjeg gostovanja, pogotovo jer Dani Olmo neće biti u sastavu, zbog nove povrede.

– U suštini smo igrali dobro, ali moramo češće da budemo pred golom rivala. Moramo da donosimo bolje odulke, one koje bi nas uvele u šansu. Dani Olmo bi nam pomogao u tome. Trenutno smo u fazi kada nemamo ideja u napadu, a neko uvek zaostaje u odbrani.

Kristof Baumgarner, Emil Forsberg ili Timo Verner trebalo bi da po bokovima pomognu Ćaviju Simonsu sigurno najprodornijem fudbaleru Lajpciga ove sezone i pojedincu koji ima najveći broj uspešnih driblinga.

Takođe, Raum je po levom boku pravio mnogo problema crveno-belima u ulozi levog beka i na njegove centaršuteve bi odbrana srpskog velikana naročito morala d aobrati pažnju.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari