Lak posao za sve favorite 1Foto: Starsport

Ekipama Spartaka i Rada, koji su u utorak izvojevali pobede u šesnaestini finala, u osmini finala pridružili su se još Partizan, Crvena zvezda, BSK Borča, Radan, Voždovac, Mladost (L), Mladost (BJ), Sinđelić, Javor, Kolubara, Borac, Radnik, Polet. Sloboda iz Užica i Vojvodina.

Partizan je savladao Napredak 3:1 (3:0) pred nekoliko hiljada navijača. Branilac trofeja je meč rešio u roku od 15 minuta sredinom prvog poluvremena, sa dva gola Uroša Đurđevića i junakom 152. derbija Leonarda. U prvih 15 minuta meča nije bilo nijedne konkretne akcije niti šuta ka golu.

U narednih 20 je domaćin završio posao na ovom meču. U 19. minutu Đurđević je sjajnim volej udarcem sa ivice kaznenog prostora otključao odbranu Kruševljana. Šest minuta kasnije Leonardo koristi traljavu reakciju dvojice defanzivaca Napretka i lako loptu šalje u mrežu, a već u 35. Đurđević posle odbitka nakon šuta Leonarda postiže novi gol za 3:0.

U drugom poluvremenu Partizan je odigrao bledo, pa je Napredak uspeo da smanji vođstvo. Aleksa Vukanović je iskoristio lošu reakciju štopera i golmana Partizana kod kornera i zatresao mrežu crno-belih posle tri pune utakmice. Gosti iz Kruševca su 20 minuta pre kraja ostali sa igračem manje zbog isključenja Nigerijca Džesea Sekidika, koji je ušao u igru na poluvremenu, ali je ekspresno zaradio dva žuta kartona zbog faulova nad Vulićevićem.

Zvezda nije blistala u Čelarevu, ali je bez problema savladala ČSK 3:0. Povela je u 32. minutu golom Marka Poletanovića sa 16 metara, a pet minuta pre kraja poluvremena penal je promašio Aleksandar Luković. Ipak, kapiten se iskupio golom iz slobodnog udarca sredinom drugog dela igre, a pobedu je potvrdio Predrag Sikimić 15-ak minuta pre kraja.

Ubedljiv je bio Čukarički koji je deklasirao Radan 5:0, postigavši tri gola u drugom poluvremenu u Lebanu. Dominantna je bila i Jagodina sa 5:1 protiv Sinđelića, dok je Novi Pazar slavio 4:1 protiv Mladosti u Bačkom Jarku. BSK je desetak minuta pre kraja meča savladao Radnički golom iz penala, dok je Voždovac do osmine finala stigao preko Inđije, pogotkom dva minuta pre kraja gostovanja. Minimalnu pobedu ostvario je i Javor protiv Proletera u Novom Sadu, Kolubara je istim rezultatom iznenadila Mladost iz Lučana, dok je Borac prošao Zemun pobedom na penale 5:4 u Gornjoj Varoši.

Radnik je takođe sa 1:0 slavio protiv Poleta u Ljubiću, dok je meč dana odigran u Žarkovu. Metalac je vodio 2:0 na poluvremenu, ali je domaćin izborio penale, gde je na kraju slavio sa takođe 5:4.
Sloboda je u Užicu deklasirala OFK Beograd 6:1. Gosti su poveli u uvodnim minutima meča, ali su u drugom poluvremenu doživeli potpuni debakl. Uroš Ćerić je izjednačio u 54. minutu, a onda je od 64. do 77. minuta Nikola Nešović četiri puta zatresao mrežu „romantičara“.

U nadoknadi vremena Ćerić drugim golom postavlja konačan rezultat. Novosađani su nastavili seriju pobeda laganim trijumfom nad Bežanijom sa 4:0.“Lale“ su na Karađorđu povele već u šestom minutu preko Dušana Jovanovića, a dva minuta kasnije prednost je duplirao Nikola Trujić. Pola sata pre kraja Bogdan Planić postićže treći gol za domaćina, a tačku na meč stavlja Lazar Zličić u 73. minutu.

Rezultati

Prekjuče: Rad –Dinamo (V) 1:0, Bačka –Spartak Ždrepčeva krv 0:3.
Juče: Radan (Lebane) – Čukarički 0:5 , Inđija – Voždovac 0:1, Kolubara – Mladost (Lučani) 0:4, Mladost (BJ) – Novi Pazar 1:4, Žarkovo – Metalac 2:2, penalima 5:4, Sinđelić – Jagodina 1:5, Polet (Ljubić)- Radnik 0:1, Zemun – Borac 0:0, penalima 4:5, Proleter (NS) – Javor Matis 0:1, BSK Borča – Radnički (N) 1:0, ČSK Pivara – Crvena zvezda 0:3, Partizan – Napredak 3:1, Sloboda – OFK Beograd 6:1, Vojvodina –Bežanija (20).

Nikolić: Potcenjivanje i opuštanje

Trener Partizana Marko Nikolić nije potpuno zadovoljan, iako su njegovi fudbaleri ubedljivo pobedili Napredak i prošli u osminu finala Kupa Srbije.
„Nisam potpuno zadovoljan, iako je cilj ostvaren. Bili smo efikasni i kontrolisali igru u prvom poluvremenu, ali smo u drugom potcenili protivnika. Igrači treba da šansu koriste na mnogo bolji način, primetno je bilo njihovo opuštanje, očekujem više od njih“, rekao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari