Lalatović izaziva "svoje" i ne "dira" Simovića 1Foto: STARSPORT

Nenad Lalatović nigde i nikada nije krio koliko voli Crvenu zvezdu, čiji je amblem nosio prvo kao fudbaler pa kao trener, ali trener Vojvodine tvrdi da nema pardona i popusta prema „svojima“.

I da će se tako ponašati i u derbiju ovog superligaškog kola, u kom beogradski crveno-beli dolaze na noge klubu istih boja iz Novog Sada.

– Ljudi u Srbiji misle da kada vodim protiv njih – da hoću da pustim Zvezdu, pa to nije normalno?! Želim da ih pobedim kao i svaki drugi klub. Oni su jaki i kvalitetni, nije da samo ja gubim kao trener od njih, gube svi… Dešavalo se i da vodimo protiv Čukaričkog, pa ne pobedimo. Neki put je nemoguće pobediti… A Zvezdu sam pobedio sam kao trener Voždovca, potom sa Vojvodinom, prekinuo joj niz kao trener Čukaričkog, a uzeo sam im i bod i sa Radničkim. Nije baš da je Zvezda uvek pobeđivala Lalatovića – podsetio je čovek zadužen za smišljanje igre „lala“, čija taktika bi trebalo da (u)lovi slabosti protivnika.

– Svaki tim ima mane, imaju ih i Real i Barsa, ima ih Zvezda, probaćemo da ih iskoristimo i pretvorimo u rezultat u našu korist. Hteo to neko da prizna ili ne – Zvezda je dva puta bila učesnik Lige šampiona, pa sad Lige Evrope. Imaju sjajne rezultate, najskuplje igrače i najbolje igrače, najveći budžet. Teško je suprotstaviti se njima, ali probaćemo da prođemo neporaženi. Mada, moji igraći znaju kako se pobeđuje prvak države, Ovo im je prilika da se pokažu – tvrdi Lalatović, koji nije hteo previše da se bavi delegiranim sudijom, mada je Vojvodina letos tražila da joj Novak Simović više ne deli pravdu, ubeđena da to uvek radi na njenu štetu, šta više očekuje da ovaj „pokaže da je naš najbolji arbitar“.

U Zvezdi, čini se, mirno očekuju put u srpsku Atinu. Između ostalog i zato što su je „bacali na zemlju“ u poslednjih 11 duela.

– Očekuje nas jedna od najtežih utakmica u prvenstvu. Ekipa Vojvodine je skup odličnih pojedinaca predvođena dobrim trenerom. Nisu slučajno odmah iza nas na tabeli. Raduje činjenica da smo na stadionu Vojvodine u prethodnom periodu ostvarivali pobede. Moramo i sada biti maksimalno koncentrisani, jer je meč sa Novosađanima prava uvertira pred utakmicu sa Gentom u Ligi Evrope – tako stvari tumači El Fardu Ben uoči dva važna meča u malo dana.

Bez komentara na Vidića

Nekadašnji saigrač Vidića iz Crvene zvezde, najbolji prijatelj i kum, ne želi da se meša u front otvoren između velikana srpskog fudbala i nacionalnog Saveza.

– Ne može ništa da stavi derbi u drugi plan. Ne čitam novine i koncentrišem se samo na fudbal. Živim od toga i zanima me samo nedeljna utakmica – reči su Nenada Lalatovića, inače poznatog kao neko ko voli javno da komentariše dešavanja u Superligi i srpskom društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari