Lalatović: Nećemo "grlom u jagode" 1Foto: Starsport

U poređenju sa Sampdorijom rival snage Dinama iz Minska deluje kao puka egzotika. Perspektiva gledanja za većinu navijača Vojvodine, koji će večeras sudeći prema redovima ispred šaltera, dobrano popuniti stadion „Karađorđe“ (20.00), ne poklapa se sa vizurom trenera Nenada Lalatovića.

Njega ne zanimaju nikakve paralele sa prošlogodišnjim učinkom u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope. Dvomeč u predvorju plej-of faze, posle eliminacije Bokelja i Konahs Kveja, za srpskog stručnjaka samo predstavlja upozorenje da snaga isijava iz kopački bez obzira na atraktivnost fudbalera koji nose dresove beloruskog vicešampiona i učesnika grupne faze Lige Evrope u prethodne dve sezone.

Zbog slabih rezultata u domaćem prvenstvu, koje je u punom jeku, Vuk Rašović je nedavno smenjen sa mesta prvog trenera, tako da je mirne savesti mogao da „ocinkari“ fudbalere Dinama kolegi Nenadu Lalatoviću.

– Daćemo sve od sebe kao i uvek jer igramo pred našom publikom. Moramo biti mirni i ne treba da srljamo jer je ovo ipak dvomeč. Oni su ekipa koja poseduje kvalitet, imaju fenomenalnu polukontru i kontru i zato ne treba da idemo „grlom u jagode“, treba malo strpljenja – savršeno je trener Vojvodine upoznat sa karakterom svojih igrača.

Dinamo je u poslednjem derbiju Belorusije pobedio BATE Borisov u gostima, što je dodatno uverilo Lalatovića u snagu njihovog veznog reda, bočnih napadača i samih napadača. Iskren po navici, trener Vojvodine priznao je da nije pitao Mirka Ivanića, bivšeg kapitena crveno-belih, za savet, iako je kao član BATE – a dobro upoznat sa potencijalom pulena Sergeja Borovskog.

– Pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobeda. Bilo bi dobro i da ne primimo gol i da u revanš odemo kao tim koja ne mora da juri rezultat. Opet ponavljam, igraju se dve utakmice, mi smo veliki klub kao i oni. Moramo da se postavimo da oni nisu veći klub od nas. A, i nisu – poruka je prvog čoveka struke Vojvodine.

Predstavljen Planić
Bivši štoper i kapiten OFK Beograda Bogdan Planić predstavljan je juče i zvanično kao nova akvizicija Vojvodine. Momak rođen 19. januara 1992. u Užicu potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa crveno-belima. U karijeri je nastupao za Zlatibor (Čajetina), Slobodu Užice, Žarkovo, Jedinstvo puteve (Užice), OFK Beograd i Crvenu zvezdu.

Red pred „Karađorđem“
U ovo vreme prošle godine fudbaleri Vojvodine imali su veliku podršku protiv Sampdorije na svom „Karađorđu“, a sudeći po dugačkoj koloni koja je ovog popodneva formirana pred ovim stadionom – ništa manje gledalaca neće biti ni na utakmici protiv Dinama iz Minska. Novosadski klub je odredio povoljne cene karata zapad (500 dinara), dok su one za istok i sever besplatne i dele se na blagajni između zapadne i južne tribine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari