Hoće li igrati Jamal i Vilijams: Šta mediji u Španiji pišu o večerašnjoj utakmici sa Srbijom? 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Fudbalska reprezentacija Španije, nešto više od mesec i po dana nakon što je postala šampion Evrope pobedivši Englesku u finalu u Berlinu, vraća se na zadatak da odbrani titulu u UEFA Ligi nacija koju je osvojila u junu 2023. u Roterdamu nakon trijumfa protiv Hrvatske.

Tim Luisa de la Fuentea večeras (20.45) igra protiv Srbije Beogradu, na stadionu „Rajko Mitić“, ili „Marakani“ kako je popularno zovu, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Kako je španski selektor nekoliko puta ponovio, „crvena furija“ je nezasita uspeha.

Nova generacija mladih fudbalera koji su osnova tima već znaju šta znači pobeđivati sa omladinskim timom i voljni su da nastave da stvaraju istoriju sa seniorskom ekipom.

Za ovaj okršaj De la Fuente neće moći da računa na trojicu svojih kapitena u reprezentaciji: Hesus Navas, se nakon osvajanja EURA povukao iz dresa sa nacionalnim grbom, a neće biti ni suspendovanih Alvara Morate i Rodriga Ernandeza, koje je UEFA kaznila jednom utakmicom suspenzije zbog pevanja „Gibraltar je španski“ tokom proslave Evrokupa.

Unai Simon, prvi golman reprezentacije, je operisan nakon EURA i takođe je van terena.

Bez njih, ulogu veterana preuzima Dani Karvahal, a na terenu u centru pažnje će biti Martin Zubimendi.

Vezista Real Sosijedada je u finalu Evropskog prvenstva pokazao da je više nego spreman kada je ekipi potreban. Čeka minute na terenu u tišini i u senci Rodrija, sigurno najboljeg na svetu na svojoj poziciji, ali je protiv Engleske morao da uđe u igru u drugom poluvremenu zbog povrede rođenog Madriđanina i obeležio je istu više nego zapaženim učinkom.

Prema tome večeras će u Beogradu nastaviti sa svojom ulogom na terenu.

Drugi koji će imati priliku da se pokažu se Dejvid Raja, koji se u Arsenalu etablirao kao jedan od najboljih golmana u Premijer ligi, a izostanak Unaija Simona donosi mu mesto na gol liniji gola „crvene furije“.

Veliku sumnju selektor ima u napadu.

Pedri, koji je do sada igrao na poziciji „desetke“, pokazao je da može da igra uz Zubimendija i Fabijana Ruiza na sredini terena, te sa Nikom Vilijamsom i Laminom Jamalom po bokovima.

Mladi krilni fudbaler Barse prošao je preventivno juče lekarski pregled i potvrđeno je da se nalazi u savršenom stanju.

Sa druge strane, Olmo bi mogao da bude „lažna devetka“ u odsustvu Morate, iako i Mikel Ojarzabal takođe ima mogućnost da započne utakmicu u prvoj postavi.

Španski sportski list iz Madrida, čuvena Marka donosi vest da štoper Dani Vivijan neće večeras istrčati na teren stadiona Crvene zvezde, ne navodeći da li je razlog neka povreda ili taktička odluka selektora Luisa de la Fuentea.

Sa druge strane, od onih koje je ovom prilikom pozvao u tim selektor de la Fuente, ističe se da će Jeremi Pino naslediti broj 7 od Alvara Morate.

Druga nova lica u timu „crvene furije“ su Oskar Mingeza, Pepelu i Aleš Garsija, kao i golna Čelsija Robert Sančez, koji se kao treći golman reprezentacije vraća u nacionalnu selekciju.

Pepelu sa brojem 5 i Oskar Mingeza sa brojem 16 žele da zvanično debituju za španski tim u meču u Beogradu protiv Srbije u Ligi nacija i kako navodi Marka, postoji mogućnost da se to i dogodi, makar i ušli na teren sa klupe.

Mingeza je već debitovao u prijateljskoj utakmici za Španiju, protiv Litvanije, a tri godine nakon tog susreta mogao bi i zvanično da debituje za „furiju“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari