Lampard: Ako moji igrači do sada nisu znali, sada su svesni da smo u borbi za opstanak 1EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL

Porazom u sredu uveče od dorektnog protivnika u brobi za opstanak, Everton je došao u poziciju da je samo na bod razlike od zone ispadanja. Barnli je slavio sa 3:2 i tako se „karamelama“ primakao na samo jedan bod zaostatka.

Evertonu ni dva realizovana penala Rišarlisona, kao ni vođstvo na poluvremenu (1:2) nisu bili dovoljan zamajac da u nastavku meča barem ostanu neporaženi. Golovima Rodrigeza i Kornea  u 85. minutu, Barnli je došao do trijumfa vrednog u borbi za opstanak.

„Bio sam tamo dole, prošao sam to na terenu, znam kako im je (Evertonu, prim.aut), i mi smo svake sezone prolazili težak put. Teško je objasniti, ali ponekad osetite da je tim možda zaboravio kako se pobeđuje. Na poluvremenu sam im rekao:‘Momci, nisam siguran da ovi znaju kako da dobiju utakmicu, posebno ne u gostima‘. Rekao sam im da moramo da igramo na taj mentalitet, a da ćemo to učiniti tako što ćemo igrati više unapred, kvalitetnije i biti što agresivniji. Naša pas igra i pokušaji da uđemo u protivničku trećinu nisu bili najbolji, ali smo postigli tri gola i zadovoljan sam time“, otkrio je harizmatični Šon Dajš šta je svojim momcima rekao na poluvremenu.

Podsetio je trener Barnlija na neslavan učinak njegovog rivala ove sezone, posebno na gostovanjima.

„Mislim da su uzeli šest od moguća 42 poena u gostima ove sezone, tako da smo osetili da možemo da ih napadnemo nešto slobodnije. Ne mislim da je na kraju bilo baš tako, ali imamo trenutke koji se računaju, naravno, i podsetio sam ih na to poluvremenu“, istakao je Dajš.

Frenk Lampard, menadžer Evertona, poručio je da njegov tim nije trebalo da izgubi.

„Na 2:1 trebalo je da dobijemo utakmicu, i to ubedljivije. Nismo dovoljno precizni u brojnim šansama, kontranapadima, i u tom trenutku ostavljamo utakmicu otvorenom. Onda grešimo kod njihovih golova…“, analitičan je Lampard.

Slavni fudbaler Čelsija i bivši reprezentativac Engleske, poručio je svojim igračima da bi trebalo da sada imaju svest o tome da su u borbi za opstanak.

„Nisam siguran da je bitno šta je u pitanju. Tako je kako je, i igrači će morati da rade i bore se kako bismo prošli kroz ovo. Ukoliko je u pitanju manjak samopouzdanja, jedini način način da ovo prebrodimo je da se borimo i nastavimo da radimo. To je ono što igrači moraju da urade. Ukoliko do sada nisu znali da su u borbi, sada – znaju. I dalje smo ispred Barnlija na tabeli, ali smo vrlo razočarani jer smo izgubili iako smo imali prednost“, jasan je Lampard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari