Laporta ne isključuje tužbu i traženje da se ponovi "El Klasiko" 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Đoan Laporta se dosta dugo nije obratio javnosti posle jučerašnjeg poraza od najvećeg rivala, ekipe Reala, u „El Klasiku“ na stadionu „Santijago Bernabeu“.

Ali danas oko 15 časova predsednik Barselone je prekinuo ćutanje i oštro napao VAR sudije.

On je izjavio da će od Tehničkog komiteta sudija i Fudbalskog saveza Španije zatražiti sve slike i audio snimak gola Laminea Jamala koji nije priznat i ako se potvrdi da je bio validan, ne isključuje preduzimanje pravnih radnji, pa čak i ponavljanje utakmice.

– Juče je bilo nekoliko diskutabilnih odluka, ali pre svega postoji jedna koja je ključna i može da dovede do promene rezultata meča. Kao što možete da pretpostavite, govorim o golu Lamine Jamala. Kao klub želimo da budemo sigurni šta se dogodilo i obaveštavam vas da ćemo zahtevati od Tehničkog komiteta sudija i Fudbalskog saveza Španije da nam dostave sve slike i audio snimke nastale u toj akciji – objasnio je dalje poteze predsednik Blaugrane pred medijima.

Ali Laporta je ipak otišao i korak dalje i najavio akcije.

– Ukoliko nakon analize shvatimo da je došlo do greške, kao što mislimo da jeste, mi ćemo preduzeti sve potrebne pravne radnje, a ići ćemo i do samog kraja i tražiti da se utakmica ponovi – rekao je on.

Advokat po zanimanju, međutim, naglasio je da će proveriti i na druge situacije u „El Klasiku“ u kojima smatraju da je trebalo da interveniše video arbitraža, piše madridski sportski list Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari