Lazar Jovanović po dolasku u Crvenu zvezdu: Došao sam u najveći klub na Balkanu 1foto:FK Crvena zvezda

Jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji od danas je i zvanično član crveno-belih.

Dugo je Zvezdan Terzić radio na tome da u Ljutice Bogdana dovede Lazara Jovanovića. Delovalo je u jednom trnutku da je Vojvodina zatvorila vrata transfera, međutim određeni propusti Novosađana prilikom ispunjavanja stavki iz ugovora sa mladim igračem, omogućili su sinu Milana Laneta Jovanovića da ostvari sovje dečačke snove.

Danas je fudbaler rođen 2006. godine i zvanično predstavljen u prostorijama kluba na stadionu „Rajko Mitić“.

Jovanović je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima, što je maksimalan vremenski interval za igrače mlađe od 18 godina, međutim očekuje se da će po sticanju punoletstva 30. novembra saradnja biti revidirana, a primanja mladog igrača dodatno ojačana (navodno, igrač po slovu ugovora ima zagarantovana primanja od 200.000 evra godišnje).

– Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu. Igrao je u Vojvodini i pravi je biser srpskog fudbala, te mi je izuzetno drago što je u Crvenoj zvezdi. Mislim da igrači takvog profila nedostaju srpskom fudbalu i verujem da će navijači prepoznati njegov talenat i podržati ga na putu da postane veliki igrač Crvene zvezde. Brz je, dribler, ima igru „jedan na jedan“, i to su atributi koji su ga preporučili Zvezdi. Zaista smo ga dugo pratili i verujem da će u narednom periodu na utakmicama koje naš tim igra pokazati kvalitet i ostaviti dubok trag u klubu. Radimo već dugo na tome da dovodimo najtalentovanije igrače iz Srbije u Zvezdu i stalo nam je do toga da u budućnosti budu okosnica kluba – poručio je Mitar Mrklea, sportski direkotor kluba, na predstavljanju 17-godišnjeg fudbalera.

Sam fudbaler, koji je javnosti postao poznat ne smao po talentu, već i naglašenom temperamentu, delovao je presrećno tokom predstavljanja na nekadašnjoj Marakani.

– Presrećan sam i pun emocija. Došao sam u najveći klub na Balkanu i svestan sam da su velika očekivanja od mene, ali verujem da ću uspeti da ih opravdam, te da ću postići velike uspehe sa Zvezdom. Ne plašim se očekivanja u tom smislu, već me ona dodatno motivišu. Došao sam da radim, treniram i da se nametnem šefu stručnog štaba. Odradio sam već jutarnji trening sa ekipom, i saigrači su me sjajno prihvatili. Veliki broj njih znam iz mlađih kategorija, igrali smo jedni protiv drugih, takođe i iz reprezentacije. Što se mene lično tiče, najviše volim da igram na poziciji prednjeg veznog, polušpica, špica. Nisam mnogo igrao za prvi tim Vojvodine, ali pokazao sam u mlađim kategorijama koje su mi glavne karakteristike. Smatram da imam osećaj za gol, dribling u trku i iz mesta, šut sa distance, realizaciju, i uglavnom su mi forte napadačke karakteristike. Želim da sa Zvezdom osvojim duplu krunu i da budemo konkurentni u Evropi, a što se mene lično tiče, da se što pre nametnem i izborim za startnu postavu.

Mladi Jovanović četvrto je pojačanje Crvene zvezde ovoga leta posle Nemanje Stojića, Pume i Dalsija. Stigao je i Ebenezer Anan iz novog Pazara, ali bi on trebalo da bude prosleđen na pozajmicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari