Lažna uzbuna: Na pres-konferenciji Alkaraza uključio se govorni automat sa upozorenjem na opasnost "napustite zgradu" (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/DANIEL MURPHY

Mladi španski teniski lav Karlos Alkaraz, drugi „reket“ sveta, sačuvao je titulu na turniru iz masters serije u Indijan Velsu.

Atomskom igrom u završnici prvog seta, a naročito u drugom skršio je sa 7:6 (7:5), 6:1 Rusa Danila Medvedeva, četvrtoplasiranog na svetskoj listi, koga je savladao ne meču odluke i prošle godine.

Alkaraz je na pres-konferenciji posle finala istakao da je bio sumnjičav po pitanju svog dometa na prvom od devet turnira iz masters serije u sezoni, jer je na prvom treningu proveo samo pola sata, radeći malte ne u mestu, zbog bolova u zglobu noge.

Najednom, usred pitanja osvajaču, u pres-sali se uključio govorni automat sa snimljenom porukom za slučaj opasnosti.

„Pažnja. Prijavljen je hitan slučaj u zgradi. Molimo vas, sledite uputstva. Napustite zgradu. Koristite stepenice ili požarne stepenice. Ne ulazite u lift. Ponavljamo: ne ulazite u lift“.

Alkaraz je poruku slušao pažljivo uz osmeh.

„Da li ste u nevolji?“, prolomio se smeh na njegovo šaljivo pitanje.

„Pretpostavljam da je to od moje vatre na terenu. Pokušaću da se fokusiram na pitanja“, prekidao je povremeno Alkaraz upozoravajući glas koji je jenjavao.

Ispostavilo se da je uzbuna lažna.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari