Lebron Džejms izjednačio kovid-19 sa gripom i prehladom 1Foto: EPA-EFE/MIKE NELSON SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaška zvezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms podigao je prašinu objavom na Instagramu u vreme dok u SAD naglo rastu brojevi zaraženih kovidom – 19 i hospitalizovanih.

Jedan od najboljih košarkaša NBA je na svoj profil postavio sliku tri Spajdermen lika koji jedni na druge upiru prstima i izjednačavaju se, a stavio im je i imena kovid-19, grip i prehlada.

Vrlo brzo je objava naišla na brojne komentare koji su mahom bili negativni, prenela je HINA.

NBA klubovi su u velikim problemima oko odigravanja utakmica zbog ogromnog broja pozitivnih slučajeva među igračima. Klubovi su prinuđeni da potpisuju brojne košarkaše,  čak i one koji su se poslednjih godina povukli, kako bi popunili kadar i mogli normalno da odigraju utakmice jer do prekida lige nije došlo.

Lebron Džejms je u samom startu bio blagi protivnik obavezne vakcinacije u NBA ligi. Nakon što se vakcinisao odbio je da bude jedan od onih koji zagovaraju vakcinaciju među igračima u ligi.

„Ovo nije pitanje rasizma ili neke slične teme gde ću uvek dati svoj sud. Ovo je pitanje vakcinacije i nečega što svako od nas unosi u svoje telo. Svako za sebe odlučuje i moj posao definitivno nije da nagovaram druge na to“, rekao je jednom prilikom Džejms.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari