Lebron Džejms napravio dribling da bi ostao u Lejkersima, Kralj od naredne sezone sa sinom u istom timu 1Foto: Fonet/AP

„Jezerdžije“ se istinski potrudile da ispune „dečačku“ želju svom najboljem igraču.

Ono što Majklu Džordanu nije padalo na pamet tokom igračkih dana, Lebronu Džejmsu je postalo navika, u meri da može da kadrira u svakom timu u kojem je nastupao.

Ako je u Klivlendu i Majamiju ispostavljao želje u smislu dovođenja igrača po njegovom ukusu, u Lejkersima je ovog leta „obrnuo igricu“. Insistiranje na tome da velikan iz Los Anđelesa na ovogodišnjem NBA draftu izabre njegovog starijeg sina Bronija, kako bi karijeru nastavio u istoj sredini, potez je zbog kojeg sigurno više ne može da stane u istu rečenicu sa Džordanom kada se povede priča o tome ko je najbolji košarkaš svih vremena.

Pod očiglednim pritiskom, Lejkersu su sa 55. pozicije izabrali 20-godišnjeg Bronija Džejmsa, iako je bilo očigledno da bi u suprotnom teško uopšte i bio biran, čime su ispunili osnovni preduslov da 40-godišnji Lebron nastavi karijeru u istom klubu.

Uprkos tome što je prvobitno odbio automatski produžetak saradnje, danas je objavljeno da je time samo napravio očekivan „dribling“ kako bi potpisao novi dvogodišnji ugovor za maksimalna 104.000.000 dolara, uz uslov da ne može biti trejdovan, odnosno da posle prve sezone može da izađe iz istog, čak i da se penzioniše.

Najbolji strelac u istoriji NBA lige, jedini koji je ubacio više od 40.000 poena, time je sebi obezbedio igranje do čak 42. godine života, samim tim i priliku da poobara još neke rekorde, iako je vlasnik mnogih.

Lebron je četiri pita bio NBA šampion (dva puta sa Majamijem i jednom u dresovima Klivlenda i Lejkersa) i naredna, biće mu ukupno 21. takmičarska godina u najboljoj ligi na svetu.

Nadao se da će mu Lejkersi ispuniti još neke želje, angažovanjem Džejmsa Hardena ili Jonasa Valančijunasa, međutim kada su pokušaji menadžemnta propali, odlučio se za još jednu „maksimalu“ u prebogaotj karijeri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari