Legendarni košarkaš Reala najavio odlučujući duel sa Partizanom: Za nas je ovo finale 1Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Legendarni košarkaš Reala Rudi Fernandes rekao je da je za „kraljevski klub“ peta utakmica plej-of serije Evrolige protiv Partizana, koja se igra u sredu (21.00), finale pre finala.

Trenutni rezultat u seriji je 2-2 u pobedama, pa će ekipa koja sutra trijumfuje obezbediti plasman na Fajnal-for u Kaunasu (19.-21. maja).

– Vraćamo se kući posle dva vezana poraza od njih, ali čitave sezone smo radili za prednost domaćeg terena i uz pomoć šestog igrača sa tribina idemo po pobedu. Nismo sigurni da ćemo pobediti, jer bi to bila greška. Važno je da odigramo čvrsto i nađemo pravi osećaj. Za nas je ovo finale – izjavio je Fernandes.

U prethodna četiri meča pobede su ostvarivali timovi koji gostuju, ali igrač Reala tvrdi da su njegovi saigrači shvatili na koji način moraju da se suprotstave crno-belima da bi trijumfovali u majstorici.

– Shvatili smo sa kojom dinamikom moramo da se nosimo sa Partizanom. Ključno je da menjamo odbranu, čak i kada imaju igrača kao što je Panter. Moramo da budemo dobri na svom delu terena i nateramo ih da daju maksimum u napadu, kao u Beogradu – tvrdi Španac.

Real će igrati bez suspendovanog Geršona Jabusela i povređenog Gabrijela Deka, dok je Partizan jači za kapitena Kevina Pantera, koji je odslužio kaznu od dva meča.
– Panter je sjajan igrač. Pokazao je to u prve dve utakmice, kao i u ligaškom delu. Morate da uložite dodatan napor u odbrani protiv njega i sprečite ga da razigrava saigrače – izjavio je jedan od najboljih španskih košarkaša svih vremena.

Odlučujuća, peta utakmica plej-of serije Evrolige između košarkaša Reala i Partizana igra se u sredu (21.00) u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari