Lejkersi imali najredovniju mušteriju ikada, a sada im Denver redovno uzima meru: Koje su trenutno najduže serije pobeda protiv jednog tima u NBA? 1Foto: AP/Jack Dempsey

Lejkersi iz Los Anđelesa su velikani NBA lige po rekordnom broju šampionskih titula (17), rame uz rame s Boston Seltiksima, a drže i mnoga druga najbolja dostignuća ikada u američkoj profesionalnoj košarci.

Jesu, recimo i tim koji je imao najredovniju mušteriju, jer su između 1983. i 1988. savladali Sakramento u 27 utakmica uzastopce, s tim što je u prvih 11 mečeva franšiza Kingsa i dalje bila u Kanzasu.

Lejkersi su prvi poraz protiv Sakramenta, koji je bio domaćin, pretrpeli bez Medžika Džonsona u timu.

Izgleda da su se vremena u NBA promenila.

Sada su Lejkersi nečija redovna mušterija i to Denverova s njegovim asom Nikolom Jokićem.

Pobeda za vođstvo s 2:0 u četvrtfinalu plej-ofa u Zapadnoj konferenciji bila je deseta uzastopna, a četiri su u toj seriji ostvarene u konferencijskom finalu prošle sezone, kada je tim iz Kolorada nezadrživo napredovao ka svojoj prvoj tituli prvaka.

Trenutno, recimo, najčešća mušterija Lekersa je Detroit, protiv kojeg imaju sedam pobeda uzastopce od 2021, ali je nekadašnji najbolji tim lige, koji tavori poslednjih godina, i u dužim nizovima pa i u najdužem.

Nujork ima 15 pobeda uzastopno protiv Pistonsa od 2020.

Hjuston ima problem s Golden Stejtom u svih 13 utakmica od 2021, a Šarlot s Klipersima iz Los Anđelesa u svih 12 od 2017.

Oklahomina stalna mušterija od 2022. je Portland (12 mečeva), a Klipersi imaju još jednu – Detroit u poslednjih deset odmeravanja snaga.

Njima se, dakle, po dvocifrenom broju uzastopnih pobeda pridružio Denver, koji sledeća dva meča u seriji s Lejkersima igra u Los Anđelesu, ali su jedino u njegovoj niski uspeha i susreti u plej-ofu (pet).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari