Lejver kup možda bez Federerovog oproštaja 1EPA-EFE/ANDY RAIN

Kondicioni trener novopečenog teniskog penzionera tvrdi da nije još izvesno učešće Švajcarca na egzibicionim mečevima u Londonu.

„Odlučiće u poslednjem trenutku. Trenirao je u poslednjih nekoliko dana, videće kako se oseća. Svi smo uzbuđeni zbog dešavanja u Londonu. Verujem da će izaći na teren i da će publika imati priliku da ga pozdravi“, objasnio je Pjer Paganini.

Bliski saradnik legendarnog osvajača 20 grend slem titula i na desetine drugih trofeja u ATP turu tvrdi da je završetak briljantne karijere Rodžera Federera bio izvestan još ranije ovog leta.

„Mi smo već u julu znali da je gotovo. Pokušali smo kombijnacijom različitih elemenata u treningu da produžimo karijeru, ali nije išlo“, rekao je Paganini.

Federer je već stigao u London i društvu grčkog kolege Stefanosa Cicipasa i trenera tima Evropa tima, Bjerna Borga, odradio prvi trening u O2 Areni.

Ako sve protekne u redu, odnosno operisano koleno mu dozvoli, od aktivnog igranja tenisa oprostiće se formalno na Lejver kupu (23 – 25. septembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari