Lekar preminuo tokom navijačkih nereda 1 EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Zvanično potvrđeno da je Džozef Kabungo stradao u utorak na stadionu, dok je obavljao svoj posao na meču Nigerije i Gane.

Gana je prva afrička reprezentacija koja se plasirala na Svetsko prvenstvo 2020, u Kataru, dok su poraženi Nigerijci prvi put od 2006. ostali bez Mundijala. Zbog toga su domaći navijači izazvali strašne nerede na terenu, a kaaklizmični događaj „upotnunila“ je vest o smrti Zambijca uposlenog od strane Međunardone fudbalske federacije.

Doktor Kabungo je bio zadužen za doping-test, bio je prisutan i u prethodnim kvalifikacionim ciklusima za Mundijal 2012, a trebalo je i da bude deo zdravstvenog osoblja i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na žalost, njegov životni put je završen u u Abudži. Pod još nerazjašnjenim okolnostim

„Svakako. da je prerano da se bavimo detaljima uzroka njegove smrti, ali ćemo sačekati potpuni izveštaj Fudbalske federacije Afrike i FIFA o tome šta se tačno dogodilo. Bio je posvećen i veoma voljen član naše fudbalske zajednice i njegov uticaj je bio ogroman, pošto je bio deo tima Zambije koji je osvojio Kup Afrike 2012. godine“, navedeno je od strane FS Zambije.

U međuvremenu se na društvenim mrežama oglasila novinarka Ušer Komugiša, koja tvrdi da je Kabungo pretučen na smrt od strane hiligana, ali još nema potvrde ni demantija njenih navoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari