Leo Mesi: Uživam kao da su mi poslednje bitke u karijeri, ali igraću još za Argentinu 1Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Verovanto najbolji fudbaler svih vremena predvodio svetske šampione do plasmana u finale Kopa Amerike.

Izuzetno kvalitetna reprezentacije Kanade savladana je sa 2:0, a kod drugog gola Gaučosa viđena je divna akcija koju je prvim golom na Kopa Americi krunisao Leo Mesi.

Argentina je uspela da se plasira u finale i imaće priliku da se bori za čak 16. trofej na prvenstvu Južne Amerike (kako je prvenstveno zamišljeno takmičenje, a koje u poslednje vreme doživljava izvesne korekcije).

I dok čeka ishod duela između Urugvaja i Kolumbije u drugom polufinalu (2.00) u Argentini su naročito ponosni i raspoloženi zbog prikatane partije Lea Mesija protiv Kanade.

Iako u 37. godini života, verovanto zadovoljan fizičkim stanjem u kojem se nalazi, fudbaler Intera iz Majamija obradovao je zemljake vešću da namerava još izvesno vreme da nosi državni dres.

– Kao što sam i ranije govorio, planiram da nastavim da igram. Idem dan za danom, ne razmišljajući o dalekoj budućnosti. Imam 37 godina i samo bog zna kada ću završiti.

Naravno, svestan je i Mesi da neće još dugo biti u stanju da igra na vrhunskom nivou, zbog toga i nema dugoročne planove.

– Svestan sam da su ovo možda moje poslednje bitke u dresu Argentine. Ali, baš zbog toga trudim se da uživam koliko god mogu. Nije lako da se dođe do novog finala, zato moramo da uživamo u svakom trenutku. Kao što je to bilo na prošloj Kopi i na Mundijalu.

Stručnjak koji je omogućio Mesiju da uživa u nacionalnom dresu i bude najbolja fudbalska verzija sebe, selektor Lionel Skaloni smatra da Mesi ima mogućnost da sam bira kada će se povući iz reprezentacije.

– Ostavimo Mesija na miru. On zna da se naša vrata nikada neće zatvoriti za njega. Može da ostane u reprezentaciji koliko god to želi. Čak i kada ode u penziju. Pustimo njega da odlučuje o tome – jasan je selektor Argentine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari