Levandovski neće putem Ronalda i Benzeme: Saudijska Arabija nije za mene 1foto EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Karim Benzema je krenuo putem Kristijana Ronalda. I Romelu Lukaku bi mogao da sledi primer vrsnih asova, međuti, Robert Levandovski ne misli da novac treba da bude osnovni motiv u karijeri jednog vrhunskog fudbalera.

Kristijano Ronaldo je zimus postao prvi istinski as koji je odlučio da u smiraj karijere zaradi nekih stotinak miliona evra selidbom u Saudijsku Arabiju.

Njegov primer je nedavno usvojio Karim Benzema, a vrlo je moguće da će tokom leta još neki fudbalski as izabrati Saudijsku Arabiju za narednu destinaciju u svojoj karijeri.

Pominju se Ngolo Kante i Romelu Lukaku, koji je nedavno odbio ponudu od 20 miliona evra po sezoni, tražeći od Saudijaca znatno više novca.

Iako je u rangu sa Ronaldom i Benzemom, Robert Levandovski ne misli da u 35. godini života treba da se preseli u Saudijsku Arabiju. Poljski reprezentativac je prošlog leta prešao iz Bajerna u Barselonu za 45 miliona evra i ugovor sa Kataloncima obavezuje ga na saradnju u naredne tri sezone.

U svojoj prvoj u dresu Barse osvojio Primeru postigavši 33 gola, uz osam asistencija.

– Imam ugovor sa Barselonom koji je važeći još tri godine. Vidim šta se dešava, svi ti igrači prelaze u Saudijsku Arabiju, ali to nije za mene. Trudim se da ne razmišljam trenutno o tome.

Jedan od retkih koji je odbio nepojmljivu ponudu iz Saudijske Arabije (oko 200 miliona godišnje) Lionel Mesi, odlučio je da karijeru, po odlasku iz Pari Sen Žermena nastavi u Interu iz Majamija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari