Levicom uz zvuk sirene 1Foto: Starsport

„Čair“ je u finalu „Kupa Radivoja Koraća“ više ličio na ring između dve košarkaške konstrukcije i velikog broja onih kojima mesto sigurno nije u hali, već u objektima u kojima se nose prugaste uniforme.

Fajterski ambijent najviše je odgovarao Marku Guduriću, čija je levica bila prejaka za košarkaše Partizana, zadavši im nokaut trojkom uz zvuk sirene na kraju treće deonice. Veličković je u genijalnom potezu popularnog Gudure opravdano video korake, a saigrači Zvezdinog beka nagoveštaj trijumfa vrednog devetog, a četvrtog pehara u poslednjih pet godina u nacionalnom kup takmičenju (74:64).

Od početka 2017. momak iz Priboja jednostavno nije ličio na igrača u kome selektor Đorđević u skorijoj budućnosti vidi najveću konkurenciju Bogdanu Bogdanoviću na mestu beka šutera. Bio je daleko od forme, pravio je početničke greške, poklanjao lopte protivničkim igračima, često delujući nemoćno u odbrani. Šut ga jednostavno nije služio, zbog čega je želeo da zakaže dodatne časove kod Milana Gurovića, sa kime je ne tako davno u FMP provodio sate i sate vežbajući različite varijacije na temu – šut iz driblinga. Zato i ne čudi što je posle trojke u 33. minutu finala pokazao prstom prema Guroviću, odgovorivši nakon meča novinarima u Nišu da on najbolje zna zbog čega.

– Moram da kažem da je ovo velika pobeda za nas i važan prvi trofej u sezonu. Derbi u finalu, svi znaju kakva je utakmica… Zasluženo smo pobedili uprkos povredama, kojih je bilo u oba sastava. Idemo dalje, nema stajanja – u jednom dahu prokomentarisao je junak Zvezdinog osvajanja prve titule u sezoni.

Opasno po život

Huligani su se svojski trudili da divljanjem i pirotehničkim sredstvima nateraju organizatore finala da prekinu meč. Ambijent u „Čairu“ još jednom je potvrdio prenizak civilizacijski nivo onih koji se deklarišu kao navijači, a zapravo im je jedina uloga da divljanjem ugroze nečije živote. Nažalost jednom bačenom bakljom na teren krajem treće četvrtine opasno su povredili Miodraga Miću Radovića, člana Skupštine KSS u ime regiona Istočna Srbija. Gospodin Radović je zadobio potres mozga, povređeno mu je oko, dobio je podliv na licu i opekotine; Hitna pomoć ga je na nosilima iznela iz zamagljene hale, nakon čega je zadržan na lečenju na Očnoj klinici. Huligane, njih oko 300 sa obe strane, redarska služba jednostavno nije mogla da spreči da unesu pirotehnička sredstva, dok policija nije dobila mig da interveniše.

Ratkovica: Bez snage i igrača za odgovor

Košarkaše Partizana, kao i trenera Aleksandra DŽikića, sasekao je virus tokom turnira u Nišu. Hečer, Marinković i Koprivica uopšte nisu bili u stanju da razmišljaju o eventualnom nastupu u finalu, dok su se Luković i Andrić takođe loše osećali tokom duela sa Zvezdom, koji sa klupe iz istih razloga nije vodio popularni DŽile: “ Držali smo se do tog finiša treće četvrtine. Posle su nam u dva minuta pobegli. Prvo Gudurić, onda Simonović. Tu su se ‘odlepili’ i mi potom nismo imali snage za više. Nismo imali dovoljno igrača da odgovorimo na pravi način – podvukao je Ratkovica nakon meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari