Levski pred gašenjem 1Foto: EPA/ MLADEN ANTONOV

Tradicija sa 26 osvojenih nacionalnih titula i činjenica da nikada nije ispadao iz najjačeg ranga takmičenja nisu bili dovoljni argumenti za sprečavanje finansijskog kolapsa Levskog iz Sofije.

Bugarski klub je proglasio bankrot, ali to je sada navijačima najmanji problem pošto će fudbalski velikan u narednih desetak dana najverovatnije biti ugašen.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev podneli su ostavke istovremeno i klubom praktično sada više niko ne upravlja. Hubčev je izjavio da je još od januara radio bez plate u nadi da će uspeti da stabilizuje klub, ali da je prekid takmičenja zbog pandemije korona virusa srušio i ono malo nade da bi Levski mogao da se izvuče iz (pre)velikih problema.

– Žao mi je, pokušao sam da dam sve od sebe. Nisam uspeo da pomognem klubu. Vodio sam ekipu koja nije primala plate i sada više tu ništa ne mogu da uradim – rekao je Hubčev.

Fudbaleri Martin Rajnov i Paulinjo već su napustili klub pošto su odlučili da se FIFA arbitražom pozovu na to što im nisu isplaćene redovne plate.

Tužbu protiv Levskog podneli su i starteri Lozev, Mazurek i Mohamed. Očekuje se da će njihovim stopama krenuti i ostali prvotimci pošto rešenja za finansijski kolaps nema na vidiku.

Član Levskog trebalo je da na leto postane i rezervni golman Crvene zvezde Zoran Popović, ali je sada više nego izvesno da do realizacije potpisanog ugovora po svemu sudeći neće doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari