Liga Nacije: "Sudar" Srbije i Crne Gore 1Foto: FoNet/FSS

Srbija i Crna Gora odmeriće snage sutra uveče u Podgorici u 20:45 u okviru trećeg kola Lige nacija, prenosi Sport Klub.

Selektor domaće selekcije Ljubiša Tumbaković pojavio se na pres konferenciji u Podgorici u društvu sa kapitenom Stevanom Jovetićem. Evidentno je bilo da su opušteni, da nema ni govora o tenziji, da jedva čekaju da utakmica počne, navodi Sport Klub.

“Upravo tako. Zaista ne znam šta bih novo rekao, a da nisam o tome pričao u proteklih nekoliko dana. Drago mi je što su povređeni igrači uspeli da se oporave i što u mnogo jačem sastavu izlazimo na megdan Srbiji, nego što se to očekivalo. Naravno da će nam mnogo nedostajati komandant odbrane Stefan Savić. Njegova uloga u timu je ogromna. I ja sam čuo da u sastavu Srbije neće biti Kolarova i Matića, ali Srbija ima mnogo veći fond igrača u odnosu na Crnu Goru. Odsustvo Kolarova i Matića možda bude i problem za nas jer će se na terenu pojaviti igrači sa novom energijom, sa većom željom da se nametnu selektoru”, naglasio je Tumbaković i nastavio:

“Kada sam spomenuo selektora Srbije, moram da naglasim da sam bio trener Krstajiću četiri godine i da sam imao priliku da pratim i učestvujem u njegovom razvoju. Ostvario je sjajnu igračku karijeru. Otisnuo se u trenerke vode i sada je selektor Srbije. Od srca mu želim da kao trener ostvari iste uspehe, ako ne i veće u odnosu na igračke dane.“

Stevan Jovetić je vratio osmehe na lica i optimizam među ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Kapiten reprezentacije i golgeter Monaka propustio je mečeve sa Rumunijom i Litvanijom, a sada je ponovo u državnom timu. U minulom kolu šampionata Francuske na terenu je proveo dvadesetak minuta, a na pitanje kako se oseća i da li je spreman za meč sa Srbijom, odgovorio je kao iz topa:

“Spreman sam. Biće to okršaj prijatelja i ljudi koji se jako dugo poznaju i međusobno druže i uvažavaju. Ali, na terenu nema prijateljstva. Obe selekcije će nastojati da stignu do pozitvnog rezultata, a naša prednost su domaći teren i verujem velika podrška sa tribina. Nadam sa da ćemo i bez Stefana Savića, koji će nam mnogo nedostajati i kome je neverovatno žao što ne može da nam pomogne, uspeti da stignemo do pozitvnog rezultata”, rekao je Jovetić i nastavio:

“Da li ova generacija može da postane prva u istoriji koja je izborila plasman na veliko takmičenje, odnosno Evropsko prvenstvo? Iskreno, verujem da može. Međutim, postoji jedan uslov na putu ka primarnom cilju. Taj uslov je da idemo stepenicu po stepenicu. Nema preskakanja stepenica. Svaki meč je od vitalnog značaja, svaki meč i svako okupljanje je prilika da održimo pozitivnu energiju u timu koja je naš najjači adut na putu ka ostvarenju sna, a to je pomenuto Evropsko prvenstvo”.

Na pres konferenciji je naglašeno da je UEFA duel Crna Gora – Srbija proglasila utakmicom visokog rizika i zbog toga je apelovano na navijače da ranije dođu na stadion, da sa sobom obavezno ponesu identifikaciono obeležje (lična karta, pasoš). Rečeno je da će kontrola prilikom ulaska biti rigorozna kako bi se sprečilo unošenje nedozvoljenih sredstava, kao i da će kompletne tribine biti pokrivene video nadzorom kako bi se sprečili incidenti i odmah sankcionisali vinovnici istih, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari