Liga šampiona: Milan juri bod protiv Salcburga, Juventus mora na sve ili ništa 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Grupna faza Lige šampiona završava se utakmicama u grupama E, F, G i H.

U grupi E je jedino sigurno da je Čelsi prvi, a ko će kao drugi proći u osminu finala saznaće se posle meča Milana i Salcburga.

Italijanskom šampionu je dovoljan i bod iz ovog meča za nastavak takmičenja u najkvalitetnijem klupskom evropskom fudbalskom takmičenju.

Dinamo iz Zagreba ima teško gostovanje u Londonu i sve sem ubedljive pobede Čelsija bi bilo veliko iznenađenje, što će hrvatskog šampiona ostaviti na četvrtom mestu u ovoj grupi.

Prvi favorit grupe F, Real Madrid, obezbedio je plasman u osminu finala, a za sigurno prvo mesto u grupi će im trebati pobeda kod kuće protiv odavno prežaljenog Seltika.

U drugom meču u grupi, Šahtjor će želeti da pobedi Lajpciga jer im taj trijumf donosi plasman u nokaut fazu takmičenja.

Bundesligaš ima tri boda prednosti uoči poslednjeg kola, ali je Ukrajincima dovoljna i minimalna pobeda, budući da su ih ove jeseni već jednom pobedili u grupi.

Grupu G je osvojio Mančester Siti, dok će druga biti Borusija iz Dortmunda, a treća Sevilja anstavlja takmičenje u Ligi Evrope, dok je poslednjeplasirani Kopenhagen odavno prežaljen.

Zato će utakmice Mančester siti i Sevilja, odnosno Kopenhagen i Borusija Dortmund biti revijalnog karaktera.

Pari Sen Žermen i Benfika su osigurali plasman u osminu finala iz grupe H, dok Juventus još nije matematički obezbedio evropsko proleće.

PSŽ i Benfika imaju isti broj bodova, ali šampion Francuske ima bolju gol razliku i ukoliko savlada „Staru Damu“ ima obezbeženo prvo mesto u grupi.

Potencijalno iznenađenje u Parizu će pokušati da iskoristi Benfika koja gostuje Makabiju u Haifi.

Makabi bi osvojenim bodom uz pobedu Parižana gurnuo „bjankonere“ na dno tabele H grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari