Linta na klupi Surduličana: Promocijom novog stručnog štaba i prozivkom igrača Radnik započeo pripreme za novu sezonu 1Linta (levo), novi trener Radnika / Foto: FK Radnik

Novi trener Fudbalskog kluba Radnik iz Surdulice je Aleksandar Linta. On je na klupi zamenio Dušana Đorđevića koji je potpisao ugovor sa Napretkom iz Kruševca.

Radnik je predstavio novi stručni štab i prozivkom igrača započeo pripreme za predstojeće takmičenje.

Novi šef stručnog štaba zahvalio se čelnim ljudima kluba na poverenju, ne krijući zadovostvo zbog dolaska u Surdulicu.

„Nema sumnje da je Radnik sredina koja moze da pruži izazov i uslove za svakog trenera da bude stvaralac rezultata i sistema, odnosno igrača. Igrači jesu protagonisti onoga što bi trebalo da napravimo, a mi u stručnom štabu smo tu kao servis igrača. Kad počne utakmica i sve krene, najmanje je važno ono što ja znam, a moj i zadatak mojih saradnika je da vam sve to serviramo kroz analize i treninge. Kad treba da reaguješ, već si zakasnio, treba da predvidiš“, rekao je Linta.

Predsednik kluba, Stanislav Tončev, poželeo je uspeh igračima i stručnom štabu u novoj sezonu i rekao da u predstojećoj želi da se napravi korak više.

„Sada, nakon sedam godina u Super ligi, u sledeću ulazimo sa velikom snagom jer su sa nama svi igrači koji su izneli prethodni deo prvenstva. Organizaciono napredujemo i nadamo se da ćemo napraviti iskorak i priključiti se ekipama u plej-ofu. Pokušaćemo da maksimalno iskoristimo period pripema za uigravanje ekipe i da što spremnije uđemo u prvenstvo“, istakao je Tončev.

Stručni stab Aleksandra Linte činiće pomoćni treneri Nemanja Kaćanski i Branislav Bajić, kao i Duško Korać, kondicioni trener.

Ekipa Radnika prvi deo priprema obaviće u Surdulici, a od 16. juna seli se na Zlatibor gde će provesti dve nedelje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari