Lionel Mesi: Sve dok mogu da doprinesem ekipi, planiram da uživam u reprezentaciji 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je danas da je bio emotivan tokom duela protiv Bolivije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine, pošto bi ovo mogle da mu budu poslednje utakmice u karijeri.

Argentina je jutros na stadionu Monumental u Buenos Ajresu pobedila Boliviju 6:0 i zadržala prvo mesto u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine.

Mesi je postigao tri gola, a kod dva pogotka je asistirao i do sada je ukupno postigao 112 golova za reprezentaciju Argentine.

– Vrlo je lepo igrati ovde i osećati naklonost argentinskih navijača. Emotivan sam kada čujem da ljudi uzvikuju moje ime. Svi uživamo u ovoj povezanosti sa navijačima i svi volimo da igramo kod kuće – rekao je Mesi za I-Es-Pi-En (ESPN).

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena dodao je da nije odredio nikakav rok u vezi budućnosti, odnosno završetka karijere.

– Samo uživam u svemu ovome. Emotivniji sam više nego nikad, pošto znam da bi ovo mogle da budu moje poslednje utakmice – naveo je Mesi.

Argentina je prva na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 22 boda, tri više od drugoplasirane Kolumbije. Prvih šest ekipa plasiraće se direktno, a sedmoplasirani tim igraće u interkontinentalnom baražu za Svetsko prvenstvo koje će se 2026. godine održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Aktuelne svetske šampione u novembru očekuju utakmice protiv Paragvaja 14. novembra i Perua pet dana kasnije.

– Uživanje je biti prisutan i ceniti ovaj trenutak. Biti okružen mlađim saigračima, s obzirom na moje godine, ponovo se osećam kao dete – rekao je 37-godišnji Mesi.

– Uhvatim sebe da radim smešne stvari jer se osećam prijatno. Sve dok održavam taj osećaj i sve dok mogu da doprinesem ekipi, planiram da uživam u reprezentaciji – dodao je Mesi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari