Liverpul blizu finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Fudbaleri Liverpula i Rome odigrali su spektakularnu utakmicu u polufinalu Lige šampiona, a ništa manje od oba tima se ne očekuje ni u revanšu koji je na programu za osam dana u Rimu.

Domaći su slavili sa 5:2, mada su do dvadeset minuta pre kraja vodili sa 5:0, a nadu gostima da posle revanša ipak mogu da se nađu u velikom finalu dali su Edin Džeko i Diego Peroti sa penala.

Bolje su Rimljani „otvorili“ meč, preko srpksog reprezentativca Aleksandra Kolarova su čak i pogodili prečku Lorisa Karijusa, a onda su „crveni“ ubacili u „višu brzinu“ i preko njihovog najboljeg igrača počeli da stvaraju odlične prilike za gol, od kojih su dve i pretvorili u veliku prednost na poluvremenu.

Prvo je Salah bio precizan sa ivice kaznenog prostora, a onda je isti igrač pobegao odbrani protivnika i lako matirao Alisona Bakera.

Slaba igra i kontakti za koje su gostujući igrači smatrali da su faulovi, a za koje isto mišljenje nije delio i glavni arbitar Feliks Brih, uslovili su da se Džeko i drugovi pogube na terenu, a da tim sa „Enfilda“ igra „viktorije“ punih pola sata.

Takva slika viđenja je i u drugom poluvrmenu, pa i ne čudi što je Liverpul preko Manea i Firmina još tri puta zatresao mrežu protivničke ekipe.

Ipak, izlazak Salaha iz igre uneo je izvesnu dozu nesigurnosti u redovima domaće ekipe, a tu šanšu znalački su iskoristili Edin Džeko i Dijego Peroti, da ipak svoj tim vrate u „život“ i u ovaj dvomeč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari